Από 1η Μαΐου αίρεται η υποχρέωση επίδειξης πιστοποιητικού εμβολιασμού και νόσησης ανέφερε ο υπουργός Υγείας Θάνος Πλεύρης.

Συγκεκριμένα, τα πιστοποιητικά εμβολιασμού και νόσησης καταργούνται έως 31 Οκτωβρίου, ωστόσο η διαδικασία θα επανεκτιμηθεί από 1η Σεπτεμβρίου.

Όσον αφορά τις μάσκες προστασίας, μέχρι και της 31 Μαϊου παραμένει υποχρεωτική η χρήση τους στους εσωτερικούς χώρους. Η υποχρεωτικότητα χρήσης μάσκας αίρεται καθολικά την 1η Ιουνίου.

Σχετικά με τα self test στα σχολεία μετά το Πάσχα, από την 1η Μαΐου -ουσιαστικά τα μαθήματα ξεκινούν από τις 3 Μαΐου-, οι μαθητές θα επιστρέψουν χωρίς τη διενέργεια αυτών και θα δοθούν ειδικές οδηγίες πρωτοκόλλου σε περίπτωση επαφής με περιστατικό κορωνοϊού.

Ταυτόχρονα, από την 1η Ιουνίου θα παραμείνει υποχρεωτικό μόνο ένα rapid τεστ την εβδομάδα για την πρόσβαση μη εμβολιασμένων εργαζομένων στους χώρους εργασίας τους.

Επιπλέον, από τις 15 Απριλίου αίρεται το πρόστιμο των 100 ευρώ για τους μη εμβολιασμένους.

Όσον αφορά τους εορτασμούς του Πάσχα θα πραγματοποιηθούν με τα ήδη υπάρχονται με τα μέτρα, ενώ συστήνεται η χρήση μασκας σε εξωτερικούς χώρους με συνωστισμός. Συγχρόνως θα πραγματοποιηθούν όλες οι εκδηλώσεις.