Νέα έρευνα της Kaspersky αποκάλυψε ένα ψηφιακό παράδοξο: Τη στιγμή που το 27% των millennials στην Ελλάδα δηλώνει ότι οι διαδικτυακές κοινότητες ωφελούν την ψυχική τους υγεία, το 66% παραδέχεται ότι δεν επαληθεύει πάντα ποιοι είναι αυτοί με τους οποίους συνδέεται.

  • Σχεδόν τα δύο τρίτα (65%) των Ελλήνων millennials έχουν συναντήσει στο διαδίκτυο άτομα που παρουσίασαν ψευδή ταυτότητα.
  • Περισσότεροι από ένας στους επτά (16%) παραδέχονται ότι έχουν υποδυθεί κάποιον άλλον στα social media.
  • Το 43% αναφέρει αρνητικές εμπειρίες επειδή έδειξε εμπιστοσύνη εκεί που δεν έπρεπε — ωστόσο το 44% εξακολουθεί να εμπιστεύεται τις πληροφορίες που λαμβάνει από τις διαδικτυακές του κοινότητες.
  • Ένας στους δέκα (11%) Έλληνες millennials δηλώνει ότι οι online κοινότητες έχουν επηρεάσει αρνητικά την ψυχική του υγεία.

Οι millennials, που συχνά χαρακτηρίζονται ως «ψηφιακοί ιθαγενείς», καλούνται να διαχειριστούν έναν ολοένα και πιο περίπλοκο ψηφιακό κόσμο, όπου η εμπιστοσύνη, η ταυτότητα και η σύνδεση μπερδεύονται με απροσδόκητους τρόπους. Μια νέα μελέτη της Kaspersky αποκαλύπτει ότι, ενώ οι ψηφιακές κοινότητες μπορούν να λειτουργήσουν ως σανίδα σωτηρίας ενάντια στη μοναξιά και να ενισχύσουν την ψυχική ευεξία, αποτελούν ταυτόχρονα πρόσφορο έδαφος για φαινόμενα παραπλάνησης και παραποίησης ταυτότητας.

Διαβάστε περισσότερα για την έρευνα, καθώς και συμβουλές για ασφαλή επικοινωνία στο διαδίκτυο στο insurancworld.gr