Της Κυρέλας Πέτρου
Σταθεροποιημένη με οριακή τάση ανάκαμψης, εμφανίζεται η αγορά εμφιαλωμένου νερού, σύμφωνα με στελέχη της Nestlé Ελλάς που παρουσίασαν σε εκπροσώπους των ΜΜΕ τις δράσεις ΕΚΕ του φυσικού μεταλλικού νερού Κορπή, το οποίο κατέχει την τρίτη θέση στην κατανάλωση στη λεγόμενη «ζεστή» αγορά με μερίδιο πάνω από 10%.
Όπως αναφέρθηκε, το πρόγραμμα εταιρικής κοινωνικής ευθύνης του φυσικού μεταλλικού νερού Κορπή -που ανήκει στον όμιλο της Nestlé-, περιλαμβάνει έμφαση στην ανάδειξη της σημασίας της κατανάλωσης ποιοτικού νερού, στη στήριξη των τοπικών κοινωνιών, αλλά και την προώθηση της ανακύκλωσης συσκευασιών. Ειδικότερα, στοχεύει την σταδιακή αύξηση του ανακυκλώσιμου υλικού PET στα μπουκάλια Κορπή, κατά 25% μέχρι το 2025.
Το νερό Κορπή παράγεται στα Ακαρνανικά Όρη σε προστατευόμενη περιοχή χωρίς άλλες βιομηχανικές δραστηριότητες και οι πηγές του είναι γνωστές για τις θεραπευτικές τους ιδιότητες από τον 20o αιώνα. «Το νερό της Κλεοπάτρας» είναι η επωνυμία που έχει δώσει η παράδοση στην περιοχή. Το νέο εργοστάσιο Κορπή ιδρύθηκε το 1995 και σήμερα απασχολεί 51 μόνιμους εργαζόμενους.
Στο πλαίσιο του Εορτασμού της Παγκόσμιας Ημέρας Νερού στο εργοστάσιο, για 9η συνεχόμενη χρονιά, 80 παιδιά έπαιξαν εκπαιδευτικά παιχνίδια και έμαθαν για το νερό και τον πλανήτη. Για πρώτη φορά μάλιστα, θα διοργανωθεί ένα roadshow σε άλλες πόλεις της Ελλάδας, ξεκινώντας τον Ιούνιο από την Πάτρα και το Μεσολόγγι, με στόχο την εκπαίδευση μικρών και μεγάλων για την πολυτιμότητα του νερού.
Παράλληλα θα δημιουργηθεί εκπαιδευτικό υλικό με θέμα την ανακύκλωση σε όλα τα digital μέσα. Όπως αναφέρθηκε, η εταιρεία στηρίζει την προώθηση της χρήσης της επαναχρησιμοποιούμενης σακούλας στα σούπερ μάρκετ με την υπογραφή του Κορπή.
Στο πρόγραμμα ΕΚΕ του 2017 η Κορπή σε συνεργασία με το πυροσβεστικό σώμα της Λευκάδας στήριξε την κατασκευή αυτόματου συστήματος για την ανατροφοδότηση των πυροσβεστικών οχημάτων με νερό από το εργοστάσιο, αφού δεν υπήρχε μέχρι τώρα αυτή η δυνατότητα σε κάποια κοντινή περιοχή.
Επίσης με την αξιοποίηση του νερού στο Μοναστηράκι Βόνιτσας, η Κορπή στήριξε την παραγωγή ενέργειας για την παροχή wi fi υπηρεσιών στους κοινόχρηστους χώρους του χωριού.