Η ελληνική Πολιτεία πρέπει να ορίσει υποχρεωτικότητα σε ασφαλίσεις που εμπεριέχουν κίνδυνο και την έλευσή του από τη δραστηριότητα κάθε επαγγελματία, λέει ο πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ανεξάρτητων Ασφαλιστικών Διαμεσολαβητών, κ. Ηλίας Τσολάκης.
Τι αναφέρει αναλυτικά σε συνέντευξη του στο IW
iw? Με τον νέο Εθνικό Κλιματικό Νόμο, η Ελλάδα γίνεται το 15ο μέλος της ΕΕ που αποκτά κλιματικό νόμο. Κατά την περίοδο της δημόσιας διαβούλευσης, παραθέσατε τις θέσεις επί του νομοσχεδίου σχετικά με την υποχρεωτικότητα της ιδιωτικής ασφάλισης ακινήτων. Ποιες αλλαγές αιτείστε και για ποιους λόγους;
απ. Από το βήμα που μας δίνετε, ως Πανελλήνια Ομοσπονδία Ασφαλιστικών Διαμεσολαβητων, εκπροσωπώντας 13 και πλέον πρωτοβάθμια σωματεία πανελλαδικά, θα θέλαμε να σας ευχαριστήσουμε και να ευχηθούμε σε όλους μια παραγωγική και υγιή χρονιά.
Οι αλλαγές που αιτείται η ασφαλιστική διαμεσολάβηση μέσω των οργάνων της, της ΠΟΑΔ (Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ασφαλιστικών Διαμεσολαβητών) και της ΕΑΔΕ (Ένωσης Ασφαλιστικών Διαμεσολαβητών Ελλάδας), όπου είμαστε μέλος και τυγχάνει αυτήν την περίοδο να προεδρεύω, είναι όσες αλλαγές οριοθετούν την ύπαρξη ενός ασφαλιστηρίου συμβολαίου σε συνδυασμό με ένα ασφάλιστρο που μπορεί να οδηγήσει στην επιτυχία αυτού του εγχειρήματος.
Από τις πιο άμεσες αλλαγές για την υλοποίηση του κλιματικού νόμου είναι η επιβεβαίωση ότι το ασφάλιστρο που θα εκπονηθεί θα αφορά όλα τα ακίνητα της Ελλάδας και όχι μόνο εκείνα των ακινήτων σε ζώνες υψηλής τρωτότητας, άλλωστε, όπως διευκρινίσαμε στον υπουργό, η αρχή της ασφαλιστικής επιστήμης στηρίζεται στον νόμο των μεγάλων αριθμών.
Η ασφάλιση ενός βέβαιου γεγονότος, όπως αυτό ενός φυσικού φαινομένου, δεν εμπεριέχει ασφαλιστικό ενδιαφέρον, λόγω της βέβαιης έλευσής του. Καμιά ασφαλιστική επιχείρηση δεν θα ασφάλιζε ποτέ έναν βέβαιο κίνδυνο και αν τον ασφάλιζε, το ασφάλιστρο θα ήταν τεράστιο και ανέφικτο να πληρωθεί.
Περισσότερα στο insuranceworld.gr