Η ΔΕΗ επιδιώκει να συμβάλει περαιτέρω στην προοπτική αξιοποίησης των περίπου 4.700 περίπου στρεμμάτων αποκατεστημένων εδαφών, τα οποία έχει ήδη διαθέσει στο Δημόσιο για την καλλιέργεια αρωματικών φυτών, καθώς γι’ αυτό τον σκοπό βρίσκεται σε επαφή με πολύ σημαντική ελληνική εταιρεία που δραστηριοποιείται στο συγκεκριμένο αντικείμενο.

Παράλληλα είναι σε διαπραγμάτευση με μεγάλη διεθνή εταιρία παραγωγών για την αξιοποίηση υπό την μορφή στούντιο των εγκαταστάσεων του ΑΗΣ Πτολεμαΐδας.

Ο χώρος έχει εκτιμηθεί ιδανικός από τους ξένους επενδυτές λόγω της πολύ μεγάλης χωρητικότητάς του.

Αυτά δήλωσε ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της ΔΕΗ, Μανώλης Παναγιωτάκης, σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε στο εκθεσιακό κέντρο του Λιγνιτικού Κέντρου Δυτικής Μακεδονίας.

Το Hollywood πάει Πτολεμαΐδα

Μία ανάλογη δράση, όπως ανέφερε ο κ. Παναγιωτάκης στη συνέντευξη Τύπου, είναι η διάθεση του εργοστασίου του ΑΗΣ Πτολεμαΐδας ως κινηματογραφικών στούντιο.

Για τον σκοπό αυτό η ΔΕΗ βρίσκεται σε επαφή με τον αρμόδιο υφυπουργό Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης, Λευτέρη Κρέτσο, τον περιφερειάρχη, αλλά και με μεγάλους κινηματογραφικούς κολοσσούς του εξωτερικού.

Όπως πρόσθεσε ο επικεφαλής της ΔΕΗ, η επικοινωνία θα γίνει πιο συστηματική, καθώς ο χώρος αυτός είναι εξαιρετικός για μεγάλες κινηματογραφικές παραγωγές και μπορεί να δημιουργήσει εκατοντάδες θέσεις εργασίας και να δώσει ώθηση στην περιοχή.

Θα αξιοποιηθούν άλλωστε τα επενδυτικά και φορολογικά κίνητρα που παρέχονται για την επένδυση. Σημειώνεται ότι στους μεγάλους παίκτες του κλάδου παγκοσμίως περιλαμβάνεται και η οικογένεια Κωσταντακόπουλου.

Τέλος, ο κ. Παναγιωτάκης σημείωσε πως η ΔΕΗ θα «υιοθετήσει» ένα σωματείο βόλεϊ της περιοχής για να το ανεβάσει στην Α’ Εθνική, επισημαίνοντας ότι μια μεγάλη ομάδα μπορεί να βοηθήσει την περιοχή, με τη διοργάνωση μεγάλων αγώνων.

Σημείωσε ότι η ΔΕΗ δεν θα περιοριστεί μόνο στο να μπει η ομάδα στην Α΄ εθνική, αλλά και για να δημιουργηθούν τμήματα υποδομής, ώστε να ασχοληθούν με αυτό το άθλημα τα παιδιά και οι έφηβοι.

πηγή: www.worldenergynews.gr

Εγγραφείτε δωρεάν στο καθημερινό newsletter του banks.com.gr

Δέχομαι να αποθηκευθεί το e-mail μου στο σύστημα αποστολής newsletter.
Δεν μοιραζόμαστε ή πουλάμε σε τρίτους τα προσωπικά σας δεδομένα

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here