Με τη συμμετοχή κυβερνητικών στελεχών, θεσμικών φορέων, καθώς και των σημαντικότερων τουριστικών επιχειρήσεων της Ελλάδας πραγματοποιήθηκαν τα Greek Hospitality Awards 2025, από την ethosEVENTS. Τα βραβεία Greek Hospitality Awards, ο πλέον καταξιωμένος θεσμός επιβράβευσης της ελληνικής φιλοξενίας, απονεμήθηκαν, για 11η συνεχή χρονιά, υπό την αιγίδα του Ελληνικού Οργανισμού Τουρισμού.
Η λαμπερή τελετή #grha25 πραγματοποιήθηκε, την Παρασκευή 24 Οκτωβρίου, στο ξενοδοχείο Athenaeum InterContinental, με φυσική παρουσία, καθώς και με παράλληλη online μετάδοση από το LiveOn Expo Complex, το καινοτόμο 3D εκθεσιακό και συνεδριακό κέντρο της LiveOn, της ψηφιακής πλατφόρμας Επιχειρηματικής Επικοινωνίας και Εκδηλώσεων.


Ειδικός σύμβουλος των Greek Hospitality Awards 2025 ήταν ο κ. Χάρης Ντιγριντάκης, διευθύνων σύμβουλος της Tourism Media & Events, ραδιοφωνικός παραγωγός στον Talk Radio 98,9 και οικονομικός συντάκτης στον Ελεύθερο Τύπο.
Κατά την τελετή βράβευσης, που παρουσίασαν οι δημοσιογράφοι Χάρης Ντιγριντάκης και Σοφία Ροδοπούλου, οι κορυφαίες διακρίσεις απονεμήθηκαν στα ξενοδοχεία:
Top Greek Hotel 2025
GOLD: THE DOLLI at Acropolis

Top Greek Boutique Hotel 2025
GOLD: The Roc Club

Top Greek Resort 2025
GOLD: One & Only Aesthesis

SILVER: Corfu Imperial
SILVER: Paros Agnanti Resort & Spa
SILVER: Zeus Eleva Mirabello Bay
Top Greek City Resort 2025
GOLD: Nautilux Hotel by Mage Hotels & Resorts

Στην εκδήλωση απονεμήθηκαν συνολικά 135 κατηγορίες βραβείων σε 4 επιμέρους θεματικές ενότητες, 5 τιμητικές διακρίσεις και 4 κορυφαία βραβεία.
Δείτε αναλυτικά τους νικητές στον παρακάτω σύνδεσμο:
https://ethosevents.eu/greek-hospitality-awards-2025-nikites/
ΕΠΙΣΗΣ ΑΠΟΝΕΜΗΘΗΚΑΝ ΟΙ ΠΑΡΑΚΑΤΩ ΤΙΜΗΤΙΚΕΣ ΔΙΑΚΡΙΣΕΙΣ:
Best Greek Hospitality Municipality: Δήμος Αθηναίων & κ. Χάρης Δούκας, Δήμαρχος

Best Greek Hospitality Region: Περιφέρεια Πελοποννήσου & κ. Δημήτριος Πτωχός, Περιφερειάρχης

Greek Hospitality Leader: κ. Ανδρέας Μεταξάς, Διευθύνων Σύμβουλος, Metaxa Hospitality Group

Greek Hospitality Pioneer: κ. Μιχαήλ Βανταράκης, Ιδρυτής Vantarakis Hotel Collection

Greek Hospitality Rising Star: κ. Μάρκος Γεωργίου, Managing Director, Loguers

Κατά την έναρξη της τελετής, θεσμικό χαιρετισμό απηύθυνε ο κ. Χάρης Θεοχάρης, Υφυπουργός Εξωτερικών, αναφέροντας: «Είναι μεγάλη χαρά να βρίσκομαι στο κορυφαίο αυτό event, που αναγνωρίζει τις προσπάθειες του κλάδου. Η βραδιά είναι για όσους μοχθούν όχι μόνο έξι μήνες τον χρόνο, καθώς ανοίγει περισσότερο η σεζόν. Ο ελληνικός τουρισμός μετασχηματίζεται. Πρέπει να αναγνωρίζουμε τους πρωταγωνιστές που αλλάζουν το τουριστικό προϊόν για τον 21ο αιώνα. Αξίζει σε όλους το χειροκρότημα για τις προσπάθειες και όσα έχετε πετύχει. Τα νούμερα και οι αριθμοί, τα ρεκόρ, έρχονται από όλους».

Η κ. Άννα Καραμανλή, Υφυπουργός Τουρισμού, ανέφερε στον χαιρετισμό της: «Είναι σημαντική αυτή η βραδιά για τον κλάδο, μια διοργάνωση-θεσμός, που επιβραβεύει τον τουρισμό και ενισχύει την ανταγωνιστικότητα και το τουριστικό προϊόν. Βραβεύονται άνθρωποι για τον τρόπο που αντιλαμβάνονται την υπηρεσία ως μια σχέση εμπιστοσύνης με τον επισκέπτη. Ο τουρισμός αποδεικνύει ανθεκτικότητα και δυναμική. Το 2023 και το 2024 έκλεισαν με ιστορικά υψηλές επιδόσεις, αλλά και το 2025 θα κλείσει με θετικό πρόσημο. Έχουμε άνοδο στις αφίξεις το πρώτο επτάμηνο, σύμφωνα με την ΤτΕ, αλλά και αύξηση των εισπράξεων. Πίσω από την επιτυχία βρίσκονται οι επαγγελματίες και οι εργαζόμενοι του κλάδου που επενδύουν στη βελτίωση του προϊόντος. Όπως έχει πει και η υπουργός Όλγα Κεφαλογιάννη, “δεν είναι μόνο επιτυχία η αύξηση των τουριστικών μεγεθών, αλλά και ένας βιώσιμος τουρισμός”. Εργαζόμαστε για έναν κλάδο που δημιουργεί ευκαιρίες, με σεβασμό στο περιβάλλον και την ταυτότητα της χώρας. Χρηματοδοτούμε έργα υποδομών, επενδύουμε στην επιμήκυνση της τουριστικής περιόδου, ενισχύοντας παράλληλα και τις τοπικές κοινωνίες. Το ανθρώπινο κεφάλαιο είναι η μεγάλη μας δύναμη. Ψηφιοποιούμε τις υπηρεσίες και με θεσμικές παρεμβάσεις που στηρίζουν τη σταθερότητα του κλάδου. Ο τουρισμός μετασχηματίζεται με ταχύτητα. Ο ελληνικός ξενοδοχειακός κλάδος θέλει και μπορεί να ανταποκριθεί στο νέο, σύνθετο τουριστικό περιβάλλον. Οι ξενοδόχοι μας διαθέτουν την τεχνογνωσία και τη θέληση να διατηρήσουν την Ελλάδα ψηλά στον παγκόσμιο τουριστικό χάρτη».

Ο κ. Χάρης Δούκας, Δήμαρχος Αθηναίων, παραλαμβάνοντας τη διάκριση Best Greek Hospitality Municipality, τόνισε: «Η διάκριση ανήκει στην πόλη και στους ανθρώπους της. Η Αθήνα παρουσιάζει έκρηξη στον τουρισμό, δεν είναι μόνο μεταβατικός προορισμός για τα νησιά, είναι city break destination, και φέτος πάμε για ρεκόρ, με 10 εκατομμύρια επισκέπτες. Είμαστε στους 10 καλύτερους προορισμούς και συνεδριακά ανάμεσα στους 10 καλύτερους παγκοσμίως. Οφείλω να πω ότι είναι μια πρόκληση για εμάς να έχουμε κορυφαία ξενοδοχεία και ποιότητα ζωής. Η Βαρκελώνη δέχεται 40 εκατομμύρια τον χρόνο, αλλά πρέπει κι εμείς να προσέξουμε κορεσμένες περιοχές, όπως η Πλάκα και το Κουκάκι. Ευελπιστώ να είμαστε του χρόνου στους top-5 προορισμούς και με βιώσιμο τρόπο».
Παραλαμβάνοντας την τιμητική διάκριση Greek Hospitality Leader, ο κ. Ανδρέας Μεταξάς, Διευθύνων Σύμβουλος, Metaxa Hospitality Group, δήλωσε ότι «αυτήν τη μέρα, όλοι οι άνθρωποι του ομίλου φορούν ροζ στέλνοντας μήνυμα πρόληψης και αφύπνισης για τον καρκίνο του μαστού, σε συνεργασία με το Άλμα Ζωής». Αφιέρωσε τη διάκριση στους εργαζομένους του Metaxa Hospitality Group, εκφράζοντας τη βαθιά ευγνωμοσύνη του και τονίζοντας ότι αυτοί αποτελούν την καρδιά, τον νου και τη μεγαλύτερη δύναμη του ομίλου. «Με βαθύ σεβασμό στο περιβάλλον και στην ιστορία μας», επεσήμανε, «εξελισσόμαστε διαρκώς και ανοίγουμε νέους δρόμους για το μέλλον της φιλοξενίας. Ό,τι κάνουμε φροντίζουμε να έχει ουσία και διάρκεια στον χρόνο». Κατέληξε δηλώνοντας αισιόδοξος ότι μπροστά στο σημερινό σταυροδρόμι, οι επιχειρηματίες του τουρισμού θα επιλέξουν τον «δρόμο της ευθύνης», ώστε να χτίσουν ένα πιο υγιές μέλλον για τον κλάδο και να εκπληρώσουν το χρέος τους απέναντι στις επόμενες γενιές.
Ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου, κ. Δημήτριος Πτωχός, παραλαμβάνοντας τη διάκριση Best Greek Hospitality Region, δήλωσε: «Είναι τιμή και χαρά να λαμβάνουμε το βραβείο για την προσπάθειά μας. Η Πελοπόννησος έχει τεράστιο πολιτιστικό απόθεμα, εξαίρετους ανθρώπους. Κάνουμε μια ωραία προσπάθεια να ενισχύσουμε τον τουριστικό τομέα και έχουμε πολλά περιθώρια βελτίωσης. Με καλό σχεδιασμό, συλλογική συνεισφορά και στρατηγικό σχέδιο, θα φτάσουμε εκεί που θέλουμε».
Ο κ. Μάρκος Γεωργίου, Managing Director, Loguers, παραλαμβάνοντας την τιμητική διάκριση Greek Hospitality Rising Star, χαρακτήρισε τη διάκριση μεγάλη τιμή και αναγνώριση για ολόκληρη την ομάδα του, καθώς και ενθάρρυνση για να προχωρήσουν μπροστά. Ευχαρίστησε επίσης τους συνεργάτες της εταιρείας, επισημαίνοντας ότι χωρίς τη συμβολή τους, η διάκριση αυτή δεν θα ήταν εφικτή.

ΧΟΡΗΓΟΙ
GOLD SPONSORS:
Ekdromi.Gr
Κ2Β – Βusiness Empowerment By Kotsovolos
SILVER SPONSORS:
Building Solid Success – BSS
Istikbal – Όμιλος Πορτοκαλίδη
BRONZE SPONSORS:
Ergo Ασφαλιστική
Eurolife FFH
PREMIUM CORPORATE PARTICIPATIONS:
Διεθνής Αερολιμένας Αθηνών
Empist
Finest Hospitality
K&M Companies
Matis Paris
Miele
Papoutsanis
COFFEE SPONSOR:
Nespresso Professional
WATER SPONSOR:
Minoa Water
WINE SPONSOR:
Boutari Winery
ΕΠΙΣΗΜΟΣ ΧΟΡΗΓΟΣ ΑΕΡΟΜΕΤΑΦΟΡΩΝ:
Aegean Airlines
CORPORATE PARTICIPATIONS:
HIT Group Of Companies
Innews
Noisis Σύμβουλοι Ανάπτυξης
Ogilvy
Σύνδεσμος Ελλήνων Μεσιτών Ασφαλίσεων-ΣΕΜΑ
ΥΠΟ ΤΗΝ ΑΙΓΙΔΑ
Υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών
Ελληνικός Οργανισμός Τουρισμού
Σύνδεσμος των Εν Ελλάδι Τουριστικών και Ταξιδιωτικών Γραφείων – HATTA
ΔΕΘ-Helexpo
Σύνδεσμος Ελλήνων Επαγγελματιών Οργανωτών Συνεδρίων – HAPCO
Γενική Πανελλαδική Ομοσπονδία Επιχειρήσεων Τουρισμού – ΓΕΠΟΕΤ
MEDIA PARTNERS:
MAD και MAD Radio
ΧΟΡΗΓΟΙ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ:
Banks.com.gr
Tourismtoday.gr
Luxurious Greece
Expos Greece
The Business Events Calendar
ΧΡΗΜΑ
ΧΡΗΜΑ Week
Insurance World
Insuranceworld.gr
Virus.com.gr
Pharma & Health Business
ThessToday
Πρωινός Τύπος
Photo Credits:
©Θοδωρής Αναγνωστόπουλος & Γεωργία Παναγοπούλου/PHOTOPRESS Θ&Α Αναγνωστόπουλοι













