Μήνυμα στις γερμανικές επιχειρήσεις ότι άνοιξε νέο κεφάλαιο στην Ελλάδα ως τόπο επενδύσεων μετά την ολοκλήρωση των μνημονίων, στέλνει με δήλωσή του στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο πρεσβευτής της Γερμανίας στην Ελλάδα, Γενς Πλέτνερ.

Με αφορμή το οικονομικό συνέδριο για τη Νοτιοανατολική Ευρώπη, που συνδιοργανώνουν σήμερα στο Βερολίνο το Ελληνογερμανικό Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο με τον Economist, ο Γερμανός πρέσβης μέσω του ΑΠΕ-ΜΠΕ απευθύνεται στις γερμανικές επιχειρήσεις και τονίζει πως υπάρχουν μεγάλες επενδυτικές δυνατότητες στην Ελλάδα. Ιδιαίτερη έμφαση δίνει στους τομείς του τουρισμού, των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας, του φαρμάκου, στις υπηρεσίες διακίνησης εμπορευμάτων, στην επεξεργασία τροφίμων, καθώς και στις υπηρεσίες υψηλής έντασης γνώσης στον τομέα της τεχνολογίας της πληροφορίας.

Μάλιστα, ο κ. Πλέτνερ επισημαίνει στο ΑΠΕ-ΜΠΕ πως το υψηλό επίπεδο κατάρτισης του εργατικού δυναμικού της Ελλάδας αποτελεί ένα επιπλέον κίνητρο για τη δραστηριοποίηση των γερμανικών επιχειρήσεων στη χώρα μας.

Ακολουθεί η δήλωση του πρεσβευτή της Ομοσπονδιακής Δημοκρατίας της Γερμανίας Γενς Πλέτνερ στο ΑΠΕ-ΜΠΕ με αφορμή την έναρξη του οικονομικού συνεδρίου “SOUTHEAST EUROPE-GERMANY BUSINESS & INVESTMENT SUMMIT” στο Βερολίνο

“Όπως τα προηγούμενα χρόνια, έτσι και το 2017 η Γερμανία υπήρξε ο μεγαλύτερος εμπορικός εταίρος της Ελλάδας. Με την ολοκλήρωση του τρίτου προγράμματος σταθερότητας του ΕΜΣ φέτος το καλοκαίρι, άνοιξε ένα νέο κεφάλαιο για την Ελλάδα ως τόπο επενδύσεων. Αυτή την ευκαιρία επιθυμούμε να αξιοποιήσουμε μαζί με τους Έλληνες εταίρους μας!

Χαίρομαι που υψηλόβαθμοι Έλληνες εκπρόσωποι από τον χώρο της πολιτικής, από συνδέσμους, επιχειρήσεις και τράπεζες συναντώνται σήμερα στο Βερολίνο με φορείς λήψης αποφάσεων από τη Γερμανία, ώστε να χαράξουν από κοινού μια πορεία. Η Ελλάδα προσφέρει πολλές ελκυστικές επενδυτικές δυνατότητες, τις οποίες οι γερμανικές επιχειρήσεις αξιοποιούν ήδη επιτυχώς. Συγχρόνως, το ότι οι περισσότερες γερμανικές εταιρείες παρέμειναν πιστές στην Ελλάδα κατά την τελευταία δεκαετία απέφερε τελικά καρπούς.

Εκτός από τον τουρισμό, υπάρχουν μεγάλες επενδυτικές δυνατότητες στον τομέα των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας, στον τομέα του φαρμάκου, στις υπηρεσίες διακίνησης εμπορευμάτων, την επεξεργασία τροφίμων, καθώς και στις υπηρεσίες υψηλής έντασης γνώσης στον τομέα της τεχνολογίας της πληροφορίας. Το υψηλό επίπεδο κατάρτισης του εργατικού δυναμικού της Ελλάδας αποτελεί ένα επιπλέον κίνητρο για την δραστηριοποίηση των επιχειρήσεών μας στην Ελλάδα. Ευχαριστώ τους διοργανωτές, μεταξύ αυτών το Ελληνογερμανικό Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο, για το γεγονός ότι η διάσκεψη στο Βερολίνο πραγματοποιείται και υπό το πρόσημο των ευκαιριών για περιφερειακή συνεργασία σε ολόκληρη τη νοτιοανατολική Ευρώπη και στην ΕΕ συνολικά”.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ