Επίκαιρο για την υπόθεση του σκανδάλου Folli Follie, όπου ο υιός δηλώνει άγνοια για το τι έπραττε ο πατέρας (sic).
- Τα κεφάλαια από τα δύο ομολογιακά που εξέδωσε η εταιρεία στο εξωτερικό (μέσω της θυγατρικής της Luxemburg) ουδέποτε πέρασαν από την Ελλάδα καθώς πήγαν κατ΄ευθείαν στην θυγατρική στο Χονγκ Κονγκ και μέσω αυτού σε παρένθετες εταιρείες στην Κίνα.
Όπου -όπως καταλαβαίνετε- χάνει η μάνα το παιδί και το Πεκίνο πολύ δύσκολα δίνει ακριβή στοιχεία ακόμη και όταν αυτά ζητηθούν μέσω δικαστικής συνδρομής.
Ωστόσο το ενδιαφέρον είναι πως την υπόθεση Folli Follie την ψάχνει, στην Ελλάδα, και το ΣΔΟΕ και ειδική υπηρεσία της ΑΑΔΕ.
Για ποιο λόγο;
Υπάρχουν βάσιμες ενδείξεις πως μέσω της παραποίησης στοιχείων εσόδων- εξόδων- αποθεμάτων πλασματικά υπέρογκα έξοδα υπερκάλυπταν πλασματικά μειωμένα έσοδα κάτι που εάν όντως συνέβαινε (και στοιχειοθετηθεί ) θα σημαίνει ότι δεν έχουν καταβληθεί αναλογούντες φόροι.
ΚΑΙ μία δικαίωση για το banks.com.gr:
Όταν από την αρχή της υπόθεσης, τότε που οι αρχές περιόριζαν τον έλεγχο μόνο στην οικονομική χρήση του 2017 έλεγα πως ο έλεγχος θα πρέπει να επεκταθεί σε παρελθούσες χρήσεις (κυρίως στου 2013 όταν οι Κοτσολιούτσοι πούλησαν το μερίδιο τους στα ΚΑΕ) και πράγματι έπρεπε να περάσουν σχεδόν 5 μήνες για να φανεί πως όντως το πρόβλημα των πλασματικών στοιχείων έφτανε πολύ παλιότερα.
- Τουλάχιστον 2-3 χρήσεις πριν η στήλη Alphaville (τέλος 2015 στους Financial Times) κάνει σχετική νύξη με αφορμή ανώνυμες καταγγελίες που είχαν διαβιβασθεί στην Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς.