Η διευκόλυνση της συνεργασίας μεταξύ ελληνικών και κινεζικών επιχειρήσεων, αλλά και η ανταλλαγή χρήσιμων δεδομένων για την πορεία της ελληνικής και κινεζικής οικονομίας, συγκαταλέγονται στους στόχους του Μνημονίου Συνεργασίας (Protocol of Agreement Strategic Co-operation) που υπέγραψαν εκ μέρους του Επιμελητηρίου Ελληνοκινεζικής Οικονομικής Συνεργασίας ο Αντιπρόεδρος κ. Νίκος Μακρόπουλος και ο Γενικός Γραμματέας κ. Σωτήριος Μπρέγιαννος, παρουσία του Επίτιμου Προέδρου του Επιμελητηρίου κ. Φώτη Προβατά, με το Κέντρο Προώθησης Επενδύσεων του Δήμου της Cangzhou.
- «Το Μνημόνιο συνεργασίας ανοίγει μια νέα «πόρτα» προσέλκυσης επενδύσεων και συνεργατών, για όσες ελληνικές επιχειρήσεις επιθυμούν να αξιοποιήσουν την κινεζική αγορά και τις ευκαιρίες που δημιουργεί το άνοιγμα της Κίνας μετά την πανδημία», δηλώνει ο Αντιπρόεδρος του Επιμελητηρίου Ελληνοκινεζικής Οικονομικής Συνεργασίας κ. Νίκος Μακρόπουλος για να συμπληρώσει:
- «Το εμπόριο, ο τουρισμός, τα logistics, η ναυτιλία, η χημική βιομηχανία, τα φάρμακα, η «πράσινη» ενέργεια, το real estate, αλλά και ο πολιτισμός, αποτελούν μεταξύ άλλων, πεδία κοινού ενδιαφέροντος και αμοιβαίου οφέλους για τις επιχειρήσεις Ελλάδας – Κίνας».
Ο Δήμος της Cangzhou βρίσκεται στα νοτιοανατολικά της επαρχίας Hebei, με πληθυσμό 7,6 εκατομμύρια καλύπτοντας μια έκταση 14.000 τετραγωνικών χιλιομέτρων.
Συγκαταλέγεται ανάμεσα στις 100 πιο σημαντικές εμπορικές πόλεις της Κίνα, φιλοξενώντας ορισμένες από τις μεγαλύτερες κινεζικές επιχειρήσεις χημικών και καθαρής ενέργειας, αλλά και δύο σημαντικά κοιτάσματα πετρελαίου.
Η επίσημη κινεζική αντιπροσωπεία, κατά τη διάρκεια της παραμονής της στην Αθήνα, συναντήθηκε με το προεδρείο του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Αθηνών, αλλά και με τον Δήμο Νέας Σμύρνης, με τον οποίο ξεκίνησε διαδικασίες αδελφοποίησης.