Την ιδιαίτερα μεγάλη συνεισφορά του κλάδου της εξόρυξης και επεξεργασίας μαρμάρου, ως ένα σημαντικό κεφάλαιο στην εθνική οικονομία της χώρας, αλλά και στην τοπική κοινωνία της Περιφερειακής Ενότητας Δράμας, κατέδειξαν τα αριθμητικά στοιχεία και ποσοτικά μεγέθη της μελέτης που εκπόνησε η εταιρεία ICAP για λογαριασμό του Συνδέσμου Επιχειρήσεων Μαρμάρου Μακεδονίας Θράκης (Σ.Ε.Μ.Μ. – Θ.) και παρουσιάστηκαν στη διάρκεια ειδικής εκδήλωσης, στην πόλη της Δράμας.
-Με 6.205 εργαζόμενους να απασχολούνται σε 670 επιχειρήσεις σε όλη την Ελλάδα.
-Με έσοδα που το 2018 έφθασαν τα 579,8 εκατομμύρια ευρώ.
-Με το 76% των πωλήσεων των εταιρειών του κλάδου να κατευθύνεται σε αγορές του εξωτερικού (το 57,2% εξ αυτών κατευθύνεται στην κινεζική αγορά) καλύπτοντας το 2,0% των συνολικών εξαγωγών της Ελλάδος.
-Με συνολική προσφορά (πωλήσεις) στην ελληνική οικονομία ύψους 1,27 δισ. ευρώ (στη Δράμα οι πωλήσεις έφτασαν τα 662,7 εκατ. ευρώ), ο κλάδος της εξόρυξης και επεξεργασίας μαρμάρου αναδεικνύεται ως ένας τους σημαντικότερους της χώρας, που κατάφερε σε περίοδο κρίσης να βελτιώσει την ανταγωνιστικότητα των επιχειρήσεων του, επενδύοντας κυρίως στην ποιοτική ανωτερότητα του ελληνικού μαρμάρου.
Αυτός είναι και ο λόγος που το ελληνικό μάρμαρο «έντυσε» ορισμένα από τα σημαντικότερα και πιο εμβληματικά κτήρια σε ολόκληρο τον κόσμο.
Ειδικότερα, στην Περιφερειακή Ενότητα Δράμας, δραστηριοποιούνται συνολικά 71 επιχειρήσεις με έσοδα για το 2018 που άγγιξαν τα 408,4 εκατομμύρια ευρώ, απασχολώντας συνολικά 2.470 εργαζόμενους. Οι πωλήσεις των επιχειρήσεων του κλάδου με έδρα τη Δράμα καλύπτουν το 49% των πωλήσεων όλων των κλάδων του νομού, σύμφωνα με τα στοιχεία του 2018.