Συζητώντας πάνω στην κοινή βάση ότι «η ενίσχυση του ανθρώπινου δυναμικού του κλάδου με νέα, ταλαντούχα μυαλά είναι μια στρατηγική προτεραιότητα όχι μόνο για την ελληνική αγορά, αλλά και για την ευρωπαϊκή συνολικά, θέσαμε στη γενική διευθύντρια της Ένωσης Ασφαλιστικών Εταιρειών Ελλάδος, κ. Ελίνα Παπασπυροπούλου, μια σειρά από επίκαιρα ερωτήματα γύρω από τον τρόπο με τον οποίο ο θεσμικός εκπρόσωπος των ασφαλιστικών εταιρειών στη χώρα μας ξεδιπλώνει αυτήν τη στρατηγική.

Μεταξύ, άλλων, θα μας πει ότι, μέσα από τα μνημόνια συνεργασίας τους με κορυφαία ακαδημαϊκά ιδρύματα, στοχεύουν να φέρουν τους φοιτητές πιο κοντά στον κλάδο, δίνοντάς τους την ευκαιρία να δουν στην πράξη τις προοπτικές που τους προσφέρει, αλλά και οι ίδιοι, ως αγορά, να έρθουν κοντά στους φοιτητές και να ακούσουν τις απόψεις τους, τι τους απασχολεί και τι θέλουν από τον μελλοντικό τους εργοδότη.

iw? Η ασφαλιστική αγορά αλλάζει και εξελίσσεται. Πώς η Ένωση Ασφαλιστικών Εταιρειών Ελλάδος (ΕΑΕΕ) συμβάλλει στην προσέλκυση νέων ταλέντων στον κλάδο;

απ. Πράγματι, η ενίσχυση του ανθρώπινου δυναμικού του κλάδου με νέα, ταλαντούχα μυαλά είναι μια στρατηγική προτεραιότητα για εμάς και κάτι που απασχολεί όχι μόνο την ελληνική αγορά, αλλά και την ευρωπαϊκή συνολικά. Στόχος μας είναι να προσεγγίσουμε τους νέους οι οποίοι μπορεί να μη γνωρίζουν τι μπορεί να κάνουν πραγματικά μέσα σε μια εταιρεία. Άρα πρέπει, αρχικά, να τους ενημερώσουμε και να αναδείξουμε τον ασφαλιστικό κλάδο ως έναν ελκυστικό εργοδότη, που προσφέρει σταθερότητα, εξέλιξη και ανταγωνιστικές ευκαιρίες καριέρας.

Περισσότερα στο insuranceworld.gr