Στο νέο επεισόδιο της τηλεοπτικής εκπομπής Marketing in Practice που μεταδίδεται από το ONE Channel, ο σύμβουλος μάρκετινγκ Θέμης Σαρανταένας με καλεσμένo του στο studio τον οικονομολόγο και μέλος του Δ.Σ. της ΜΕΝΣΑ Δημήτρη Τσαμάκο,  συζητούν για τον ρόλο της ευφυΐας στην επιχειρηματική επιτυχία.

Συγκεκριμένα αναφερθήκαμε διάφορες πτυχές της Mensa και του ρόλου της ευφυΐας στον επιχειρηματικό κόσμο. Αρχικά, επικεντρωθήκαμε στο τι ακριβώς είναι η Mensa, εξετάζοντας την ιστορία και τους βασικούς στόχους αυτού του διεθνούς συλλόγου, που είναι η προώθηση της έρευνας σχετικά με τη φύση, τις χαρακτηριστικές και τις χρήσεις της ανθρώπινης ευφυΐας. Συζητήσαμε επίσης τα κριτήρια για την εισαγωγή στη Mensa και πώς ένα άτομο μπορεί να γίνει μέλος. Ακολούθησε μια επισκόπηση των δραστηριοτήτων και προγραμμάτων που προσφέρει η Mensa στα μέλη της, καθώς και μια συζήτηση σχετικά με το πώς η ευφυΐα συμβάλλει στην προσωπική και επαγγελματική ανάπτυξη των ατόμων. Εξετάσαμε πώς η υψηλή ευφυΐα επηρεάζει την επιχειρηματική ικανότητα και απόδοση, και αν υπάρχουν συγκεκριμένες δεξιότητες ή χαρακτηριστικά που κοινά εμφανίζονται σε υψηλά ευφυείς επιχειρηματίες. Επιπλέον, συζητήσαμε τον τρόπο με τον οποίο η ευφυΐα μπορεί να χρησιμοποιηθεί ως εργαλείο για την επίλυση σύνθετων επιχειρηματικών προβλημάτων, και τη σχέση μεταξύ ευφυΐας και δημιουργικότητας στην επιχειρηματικότητα. Ακόμα, αναλύσαμε πώς η υψηλή ευφυΐα μπορεί να επηρεάσει τη λήψη αποφάσεων στον επιχειρηματικό κόσμο, ιδιαίτερα σε περιόδους κρίσης ή αβεβαιότητας. Τέλος ο σύμβουλος μάρκετινγκ Θέμης Σαρανταένας παρουσίασε την φιλοσοφία πίσω από την καινοτομία στην επιχειρηματικότητα.

Η εκπομπή “Marketing in Practice and more”, παραγωγή του ONE Channel που μετρά πάνω από 200 επεισόδια και μεταδίδεται από 2014 (αρχικά στο SBC TV και στη συνέχεια στο Attica TV), ασχολείται με την επιχειρηματικότητα και με τον κλάδο του μάρκετινγκ. Αντικείμενό της αποτελεί η παρουσίαση επιχειρηματικών εννοιών, παραδειγμάτων και προτάσεων ώστε να καταστήσει τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις  ανταγωνιστικές στο ελληνικό αλλά και στο διεθνές γίγνεσθαι.  Στο «Marketing in Practice and more» παρουσιάζονται οι βασικές επιχειρηματικές αρχές, τα  εργαλεία και οι τεχνικές μάρκετινγκ που θα βοηθήσουν τη μικρομεσαία επιχείρηση να αναπτυχθεί μέσα από τα μάτια των ίδιων των επιχειρηματιών και των ανθρώπων της αγοράς. Χρηστικές συμβουλές, προτάσεις και απόψεις στη μικρή οθόνη, με αισιόδοξη προσέγγιση, τάση ανάπτυξης και κόντρα στις καθημερινές αρνητικές ειδήσεις.  Η εκπομπή επιμελείται και παρουσιάζεται τις 9 τελευταίες τηλεοπτικές σεζόν από τον πιστοποιημένο σύμβουλο μάρκετινγκ Θέμη Σαρανταένα, που εξειδικεύεται στις μικρομεσαίες επιχειρήσεις (www.marketingconsultant.gr) με χορηγούς επικοινωνίας τα: Athens Voice, epixeiro.gr, startup.gr  & franchise.gr.

Η εκπομπή μεταδίδεται στην τηλεόραση από το ΟΝΕ Channel μέσω Digea, LiveStreaming, Cosmote TV και ΕΟΝ TV κάθε Σάββατο & Κυριακή στις 12.30. Αναμεταδίδεται από τους περιφερειακούς τηλεοπτικούς σταθμούς: Αλήθεια TV (Λέσβος, Λήμνος, Χίος και Ψαρά) Παρασκευή στις 19.30, στις 23.30 & το Σάββατο στις 15.30, DION TV (Ημαθία, Θεσσαλονίκη, Κιλκίς, Πέλλα, Πιερία και Χαλκιδική) κάθε Κυριακή στις 19:00, SYROS TV (Νησιά Κεντρικού Αιγαίου) κάθε Σάββατο στις 21.30, Αιγαίo TV (Δωδεκάνησα & Σάμος) κάθε Σάββατο στις 18.00, Ionian TV (Αργολίδα, Αρκαδία, Κορινθία, Λακωνία, Μεσσηνία, Αχαΐα, Ηλεία, νότια παράλια Στερεάς Ελλάδας και Ζάκυνθος) κάθε Παρασκευή στις 17.00 & κάθε Δευτέρα στις 13.30, Αχελώος TV (Αιτωλοακαρνανία, Άρτα, Θεσπρωτία, Ιωάννινα, Πρέβεζα και νησιά του Ιονίου) κάθε Δευτέρα στις 23.00 και κάθε Τετάρτη στις 19.20, West Channel (Γρεβενά, Καστοριά, Κοζάνη και Φλώρινα) κάθε Παρασκευή στις 21:00 και κάθε Κυριακή στις 14:00, New Greek TV (Αμερική & Καναδάς) κάθε Σάββατο 17.30 (τοπική ώρα), ΤΡΤ (Θεσσαλία) κάθε Σάββατο στις 14.00 και  ALFA (Ανατολικής Μακεδονίας – Θράκη) κάθε Σάββατο στις  14.00.

Το συγκεκριμένο επεισόδιο Νο 207 «Ευφυΐα και Επιχειρηματικότητα: Αποκαλύπτοντας τη Σύνδεση» μπορείτε να το δείτε εδώ:  https://marketingconsultant.gr/effy%ce%90a-kai-epicheirimatikotita-apokalyptontas-ti-syndesi/ 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ