Κορυφαία στελέχη από Ελλάδα και Εξωτερικό ανέλυσαν τις αλλαγές που φέρνει η επανάσταση της Τεχνητής Νοημοσύνης κατά τη διάρκεια του AIFORUM25, το οποίο διοργανώθηκε από τον οργανισμό AI Catalyst σε συνεργασία με την ethosEVENTS, την Τρίτη 4 Νοεμβρίου στο Κέντρο Πολιτισμού «Ελληνικός Κόσμος.
Ομιλία με τίτλο: ”Shaping the Future : The UAE’s Vision for Artificial Intelligence and Global Cooperation” παρέθεσε η H.E. Dr. Ali Obaid Al Dhaheri, Ambassador of the United Arab Emirates (UAE) in Greece
“Είναι μεγάλη χαρά να βρίσκομαι μαζί σας. Το ΑΙ αλλάζει το μέλλον. Εμείς θεωρούμε ότι δεν είναι μια υπόσχεση μακρινή το ΑΙ, είναι εδώ στα σχολεία, στα σπίτια, στην κοινωνία. Πρέπει να σκεφτούμε τι μπορούν οι άνθρωποι χάρις σε αυτήν. Είμαστε ακόμη στην αρχή αυτού του συναρπαστικού ταξιδιού.
Τα ΗΑΕ διέβλεψαν την νέα εποχή και γίναμε το πρώτο έθνος που δημιούργησε αποκλειστικά υπουργείο γι’ αυτόν τον σκοπό και ξεκινήσαμε σε πανεπιστημιακό επίπεδο, ώστε να ετοιμαστούμε για το μέλλον.
Τα Εμιράτα αναπτύσσουν τα δικά τους μοντέλα για να προσφέρουν ευκαιρίες στον κόσμο και να προστατέψουν τα δεδομένα τους. Το FALCON σημαίνει ότι άνθρωποι με διαφορετικές διαλέκτους μπορούν να επικοινωνούν μεταξύ τους. Στη βιομηχανία το ΑΙ στηρίζει την οικονομική ανάπτυξη, βελτιστοποιεί τα logistics, διασφαλίζει την ποιότητα των τροφίμων, προστατεύει τους φυσικούς πόρους, αλλά δεν αντικαθιστά τον άνθρωπο, όπως τον γιατρό. Το ΑΙ είναι κάτι παραπάνω από ένα απλό εργαλείο.
Έχουμε δεσμευτεί να συνεργαστούμε με την διεθνή κοινότητα, υποστηρίζουμε το ΑΙ, τις συμμαχίες που προωθούν την υπεύθυνη ανάπτυξη, χρειάζονται ρυθμίσεις οι οποίες θα διασφαλίζουν τα δεδομένα και την εθνική ασφάλεια.
                









