Την ανάγκη περαιτέρω διεύρυνσης της συνεργασίας του ΟΛΠ με τοπικές επιχειρήσεις του Πειραιά επεσήμανε ο πρόεδρος του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Πειραιώς Βασίλης Κορκίδης στη συνεδρίαση του Δ.Σ. που πραγματοποιήθηκε παρουσία του προέδρου του ΟΛΠ κ. YU Zeng Gang, όπως ανακοινώθηκε σήμερα.
Συγκεκριμένα, πρότεινε τα πλοία που διέρχονται από τον Πειραιά, για λογαριασμό της Cosco και όχι μόνο, να πραγματοποιούν ναυπηγοεπισκευές και τροφοεφοδιασμούς από τον Πειραιά.
Σύμφωνα με την ενημέρωση από το ΕΒΕΠ, ο πρόεδρος του ΟΛΠ ανέφερε απαντώντας σε ερωτήσεις ότι κοντά στον Οκτώβριο θα είναι έτοιμη η συγκοινωνιακή μελέτη για το Cruise Terminal, ενώ βρίσκονται σε αναμονή και περιβαλλοντικές μελέτες για άλλα έργα που προβλέπονται στο Master Plan. Επίσης, σε ερώτηση μελών του Δ.Σ. για το Logistic Center, ο πρόεδρος του ΟΛΠ αποκάλυψε ότι αυτό θα αναπτυχθεί πλησίον του λιμανιού, αποκλείοντας το σενάριο της δημιουργίας του σε χώρο του Θριασίου.
Κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης ο κ. Κορκίδης, σημείωσε ότι, για την επιχειρηματικότητα, η ανάδειξη μιας κυβέρνησης που θα προχωρήσει ακόμα πιο γρήγορα, ακόμα πιο τολμηρά, ακόμα πιο αποφασιστικά, τις τομές στην οικονομία, προβάλλει αδήριτη, επισημαίνοντας, παράλληλα, ότι ο επιχειρηματικός κόσμος απεύχεται το ενδεχόμενο ακυβερνησίας, που θα επιδρούσε αρνητικά στην οικονομική ανάπτυξη.
Αναφορικά με την αύξηση του κατώτατου μισθού, ο πρόεδρος του Ε.Β.Ε.Π. την χαρακτήρισε ως το καλύτερο «δώρο Πάσχα» και τόνισε ότι, σε ένα επιχειρηματικό περιβάλλον που βελτιώνεται διαρκώς, οι ισορροπημένες αυξήσεις εργοδοσίας και μισθοδοσίας θα συνεχίσουν να προσφέρουν περισσότερες, και καλύτερα αμειβόμενες, θέσεις εργασίας στη χώρα μας, για να σημειώσει ότι οι μικρομεσαίοι εργοδότες δεν αντιμετωπίζουν τις αυξήσεις των μισθών ποτέ φοβικά, αλλά πάντα ανταποδοτικά. Μάλιστα, με αφορμή και την υιοθέτηση του μέτρου της ψηφιακής κάρτας εργασίας, ο κ. Κορκίδης διέκρινε τα θετικά της εφαρμογής, χαρακτηρίζοντας επιτυχή τη ρύθμιση που επέφερε το υπουργείο Εργασίας σε θέμα που απασχολούσε τους διαμεταφορείς, όπου τα ωράρια και, γενικά, οι ώρες απασχόλησης, αναδιαμορφώνονται από τις συνθήκες της κίνησης στο οδικό δίκτυο.