Γράφει η «ξενοδόχος»
Γερμανοί και Βρετανοί σε Ρόδο και Κρήτη, Βρετανοί και Αμερικάνοι σε Αθήνα, Θεσσαλονίκη, Μύκονο και Σαντορίνη.
Από αυτούς προήλθαν τον Ιούλιο οι περισσότερες αναζητήσεις στην Google για διαμονή σε κορυφαίους ελληνικούς προορισμούς, όπως προκύπτει από την έρευνα της Tourix, της εταιρείας που εξειδικεύεται στο τουριστικό μάρκετινγκ και καταγράφει τις «Τάσεις Ταξιδιωτικής Ζήτησης για Ελληνικούς Προορισμούς» με βάση τον όγκο αναζητήσεων που συλλέχθηκε χρησιμοποιώντας 16.000 όρους στη Google, άμεσα συνδεδεμένους με τη διαμονή στον εκάστοτε προορισμό.
Στην Αθήνα τον Ιούλιο του 2022 παρουσιάστηκε ιστορικό υψηλό ποσοστό διαδικτυακής ζήτησης για διαμονή, ξεπερνώντας ελαφρώς τις αναζητήσεις που πραγματοποιηθηκαν τον Μάιο και τον Ιούνιο 2022 που ήταν τα προηγούμενα ιστορικό υψηλά.
Για την περίοδο Ιανουαρίου – Ιουλίου του 2022, παρατηρείται αύξηση του συνολικού όγκου διαδικτυακών αναζητήσεων σχετικά με διαμονή στην πόλη κατά 74% σε σχέση με το 2019.
- Οι κορυφαίες χώρες σε επίπεδο αναζητήσεων για διαμονή στη Αθήνα για το 2022 είναι οι ΗΠΑ, το Ηνωμένο Βασίλειο και ακολουθούν με σημαντική διαφορά η Γαλλία, η Γερμανία και η Ιταλία.
Στη Θεσσαλονίκη οι τοπ χώρες προέλευσης των διαδικτυακών αναζητήσεων τον Ιούλιο για διαμονή στην πόλη ήταν η Γερμανία, η Ρουμανία, το Ισραήλ και το Ηνωμένο Βασίλειο.
Η Θεσσαλονίκη για την περίοδο Ιανουαρίου – Ιουλίου του 2022 παρουσιάζει αύξηση του συνολικού όγκου διαδικτυακών αναζητήσεων για διαμονή κατά 52% σε σχέση με το 2019. Συνολικά, για το επτάμηνο του 2022, οι τοπ χώρες από τις οποίες αναζήτησαν διαδικτυακά οι χρήστες ήταν η Γερμανία, η Κύπρος και το Ηνωμένο Βασίλειο, με τη Ρουμανία να ακολουθεί λίγο πίσω στη τέταρτη θέση.
Σε Σαντορίνη και Μύκονο το ενδιαφέρον παραμένει σταθερά υψηλό και για τη Σαντορίνη και την περίοδο Ιανουαρίου – Ιουλίου του 2022 καταγράφεται σημαντική αύξηση του συνολικού όγκου διαδικτυακών αναζητήσεων για διαμονή κατά 44% σε σχέση με το 2019 και αύξηση κατά 89% σε σχέση με το 2021.
Το Ηνωμένο Βασίλειο και οι ΗΠΑ συνεχίζουν να βρίσκονται στην κορυφή της κατάταξης των χωρών σε επίπεδο αναζητήσεων για διαμονή στο νησί φέτος, ενώ ακολουθούν η Γαλλία και η Ιταλία.
Στη Μύκονο τον Ιούλιο του 2022 παρουσιάστηκε ιστορικό υψηλό διαδικτυακής ζήτησης για διαμονή, ξεπερνώντας ελαφρώς τις αναζητήσεις που πραγματοποιηθηκαν τον Ιούνιο 2022 που ήταν το προηγούμενο ιστορικό υψηλό.
Οι κορυφαίες χώρες σε επίπεδο αναζητήσεων για διαμονή στη Μύκονο για το 2022 είναι το Ηνωμένο Βασίλειο, οι ΗΠΑ και η Ιταλία, με τις Γαλλία και Γερμανία να συμπληρώνουν τη πεντάδα. Συγκριτικά με το 2019, το επτάμηνο του 2022 παρατηρείται αύξηση του συνολικού όγκου διαδικτυακών αναζητήσεων κατά 47%, και αύξηση κατά 78% σε σχέση με το 2021.
Οι 3 χώρες με τη μεγαλύτερη ποσοστιαία αύξηση του συνολικού όγκου αναζητήσεων για το επτάμηνο του 2022, σε σχέση με την αντίστοιχη περίοδο του 2019, είναι η Γαλλία (αύξηση 85%), οι ΗΠΑ (αύξηση 77%) και η Γερμανία (αύξηση 54%).
Αντίθετα, παρατηρήθηκε ελαφρώς μικρότερη ζήτηση μέσω διαδικτύου για διαμονή στη Σαντορίνη από το Ισραήλ και την Αυστραλία.
Τον Ιούλιο του 2022 παρουσιάστηκε ιστορικό υψηλό διαδικτυακής ζήτησης για διαμονή και στη Ρόδο, ξεπερνώντας ελαφρώς τις αναζητήσεις που πραγματοποιηθηκαν τον Ιούνιο- κατά το προηγούμενο ιστορικό υψηλό.
Οι τοπ χώρες προέλευσης των διαδικτυακών αναζητήσεων τον Ιούλιο για διαμονή στη Ρόδο ήταν το Ηνωμένο Βασίλειο, η Γερμανία και η Γαλλία. Σε επίπεδο έτους, το επτάμηνο του 2022 καταγράφεται αύξηση του συνολικού όγκου διαδικτυακών αναζητήσεων για διαμονή στο νησί κατά 73% σε σχέση με το 2019 με κορυφαίες χώρες το Ηνωμένο Βασίλειο και τη Γερμανία, ακολουθούν η Γαλλία και η Ολλανδία, ενώ είναι σημαντικό το ποσοστό αύξησης των αναζητήσεων από τις σκανδιναβικές αγορές.
Σε έναν κορυφαίο και πιο ακριβό προορισμό της Κρήτης όπως η Ελούντα για την περίοδο Ιανουαρίου – Ιουλίου του 2022 παρατηρείται έσημαντική αύξηση του συνολικού όγκου διαδικτυακών αναζητήσεων για διαμονή κατά 65% σε σχέση με το 2019.
Οι δύο κορυφαίες χώρες σε επίπεδο αναζητήσεων για διαμονή στην Ελούντα εξακολουθούν να είναι το Ηνωμένο Βασίλειο και η Γερμανία και ακολουθούν με μεγάλη διαφορά η Γαλλία και οι ΗΠΑ. Αξίζει να επισημανθεί, ότι τη μεγαλύτερη ποσοστιαία αύξηση διαδικτυακών αναζητήσεων σε σχέση με το 2019 παρουσιάζουν η Γερμανία (αύξηση 109%), η Αυστρία (αύξηση 85%) και η Ελβετία (75%).