Η Unicredit έχει πάρει το μήνυμα της εποχής και συνεχίζει να επεκτείνεται με εξαγορές  μεριδίων σε εταιρείες του χρηματοπιστωτικού τομέα.

Η Ιταλική UniCredit, απέκτησε μειοψηφικό μερίδιο στην ασφαλιστική Assicurazioni Generali. Εξαγόρασε ποσοστό περίπου 4,1% στη μεγαλύτερη ασφαλιστική εταιρεία της Ιταλίας.

  • «Η UniCredit δεν έχει κανένα στρατηγικό ενδιαφέρον για την Generali»

ενημέρωσε η τράπεζα, με την εστίασή της να παραμένει στην προσφορά για την Banco BPM και την επένδυση στην Commerzbank AG, μαζί με την εκτέλεση του επιχειρηματικού της σχεδίου.

Πρόκειται για άλλη μια αγορά – έκπληξη από τον διευθύνοντα σύμβουλο της UniCredit, Αντρέα Ορσέλ και την τελευταία κίνηση σε ένα περίπλοκο πλέγμα συναλλαγών στον ιταλικό χρηματοπιστωτικό τομέα.

Με βάση την τιμή κλεισίματος της αγοράς της Παρασκευής, ένα μερίδιο 4,1% στην Generali αξίζει περίπου 1,97 δισ. ευρώ, σύμφωνα με στοιχεία του Bloomberg.