Με αφορμή το σχόλιο ενός φίλου αναγνώστη στις αναφορές μου για τα Folli Follie, εάν θεωρώ ότι ο Γκουανγτσάνγκ ο οποίος μέσω της Fosun επενδύει δικά του χρήματα, πιάστηκε κορόιδο από τον Δημήτρη Κουτσολιούτσο και μάλιστα μέσα στην έδρα του την Κίνα, όπου μέσα σε όλα αυτά έχει και δικό του άνθρωπο στο Διοικητικό Συμβούλιο…
Θα απαντήσω αναλυτικά για να διευκρινίσω κάποιες κρίσιμες λεπτομέρειες:
Ο Γκούο Γκουανγτσάνγκ είναι πρόεδρος του ομίλου Fosun. Στην Folli Follie ΔΕΝ επένδυσε μόνο δικά του κεφάλαια. Ο Γκούο κάποια στιγμή (το 2015) “εξαφανίστηκε” για ένα μεγάλο διάστημα (θα θυμάται ο φίλος τι είχε γίνει τότε και με τη μετοχή της Folli Follie Group). H Fosun, τον Νοέμβριο του 2016, κατέστη βασικός μέτοχος της BCP Millennium στην Πορτογαλία αγοράζοντας το 17% της τράπεζας ( θα θυμάται ο φίλος, πως σε θυγατρική πορτογαλική η Fosun “έκρυψε” ένα ποσοστό της συμμετοχής της στην FF Group με τον…γρίφο να μην έχει λυθεί ακόμη ούτε από τις ελληνικές εποπτικές αρχές). Oι μέτοχοι της Fosun υπέστησαν τεράστιες ζημιές όταν (το 2015) με αφορμή την “εξαφάνιση” του Γκούο κατέρρευσαν μετοχές και ομόλογα της στο χρηματιστήριο της Σαγκάης. H Fosun δεν μπορεί πλέον να “χτυπήσει” δουλειά στην Ελλάδα.
Και το σημαντικό:
- Τεράστια είναι η διαφορά μεταξύ Χονγκ Κονγκ- Πεκίνου όσον αφορά στα επιχειρηματικά, στα νομικά και στο status σε επί μέρους ζητήματα.
Προφανώς ο κ. Γκούο Γκουανγτσάνγκ θα πρέπει να γνώριζε πολλές από τις κινήσεις του φίλου του Δημήτρη (αλλά ενδεχοkμένως όχι όλες). Ο εκπρόσωπος της Fosun στο δ.σ της Folli Follie “αποσύρθηκε” όταν σταμάτησε και η υποστήριξη- μέσω αγορών στο ταμπλό μετοχών της Folli Follie-. O κ. Δημήτρης Κουτσολιούτσος προτιμά να ζει στο Χονγκ Κονγκ, οι μέτοχοι της Fosun όντως έχουν υποστεί ζημιά από την εμπλοκή στο θέμα της ελληνικής εταιρείας. Αδιαμφισβήτητα.