Το μεγαλύτερο εργοστάσιο παραγωγής πραλίνας φουντουκιού στη Νορμανδία της Γαλλίας έμεινε κλειστό για πέντε ημέρες λόγω ενός λάθους που εντοπίστηκε στον έλεγχο ποιότητας. Πλέον, είναι ανοιχτό ξανά λειτουργώντας στο 100% της παραγωγικής του δυνατότητας, σύμφωνα με την ανακοίνωση του ομίλου Ferrero.
To συγκεκριμένο εργοστάσιο στο Villers-Ecalles της Νορμανδίας παράγει περίπου 600.000 βαζάκια Nutella την ημέρα περίπου το 1/4 της παγκόσμιας παραγωγής του σήματος.
Σύμφωνα με την εταιρεία η διακοπή της λειτουργίας προκλήθηκε από ένα “ποιοτικό ελλάτωμα”.
Το πρόβλημα εντοπίστηκε σε πολύ αρχικό στάδιο της παραγωγικής διαδικασίας και πιο συγκεκριμένα στο στάδιο της άλεσης και πύρωσης των φουντουκιών. Σύμφωνα με την ιταλική σοκολατοβιομηχανία, δεν υπάρχει πλέον κανένας λόγος ανησυχίας, ενώ το ελάττωμα, που προέκυψε, δεν επηρέασε κανένα προϊόν, που βρίσκεται ήδη σε κυκλοφορία.