Ένα πρωτοποριακό εκπαιδευτικό πρόγραμμα, το ΜΕΒΓΑΛ Academilk, που απευθύνεται σε κτηνοτρόφους αγελαδινού και αιγοπρόβειου γάλακτος, εγκαινίασε επίσημα η ΜΕΒΓΑΛ με μία ενημερωτική ημερίδα αγελαδοτροφίας, που οργάνωσε στις εγκαταστάσεις της, την Τρίτη 20/05/25.
Το ΜΕΒΓΑΛ Academilk είναι ένα πρόγραμμα που υλοποιείται τον τελευταίο χρόνο σε συνεργασία με την επίκουρη καθηγήτρια του Τμήματος Γεωπονίας του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων, κυρία Σωτηρία Βουράκη, και προβλέπει εκπαίδευση -κυρίως σε επίπεδο κτηνοτροφικής μονάδας- με επιτόπιες επισκέψεις και αυτοψία, καταγραφή του τρόπου λειτουργίας της κάθε φάρμας και συμβουλευτική σε θέματα όπως διατροφή, συνθήκες υγιεινής, διαδικασία αρμέγματος, ώστε να αυξάνεται η απόδοση της μονάδας σε συνάρτηση με την ευζωία των ζώων και την ποιότητα του γάλακτος.
Η υλοποίηση του προγράμματος περιλαμβάνει τη διοργάνωση σεμιναρίων και ημερίδων όπως η πρόσφατη, την οποία παρακολούθησαν αγελαδοτρόφοι που συνεργάζονται με την εταιρεία και είχε θέμα «Εξελίξεις και νέες τεχνικές στην ενσίρωση», με εισηγητές εξειδικευμένους κτηνιάτρους από την Ελλάδα και το εξωτερικό.
Η Διευθύντρια Ζώνης Γάλακτος της ΜΕΒΓΑΛ, κυρία Μαριάννα Παπαδοπούλου Χατζάκου, μοναδική γυναίκα στην Ελλάδα στον τομέα της, συνεχίζει την παράδοση της οικογένειας Χατζάκου στο γάλα, ως εγγονή του ιδρυτή, και υπογραμμίζει πως βασική προτεραιότητα της ΜΕΒΓΑΛ εδώ και 75 χρόνια είναι η ενδυνάμωση της ελληνικής κτηνοτροφίας έχοντας θεσπίσει πολλές πρακτικές στήριξης των παραγωγών γάλακτος.
Πεποίθηση της εταιρείας είναι ότι η ενδυνάμωση της ελληνικής κτηνοτροφίας και γαλακτοπαραγωγής αποτελεί κοινό στόχο εταιρειών και κράτους, που οφείλουν να αξιοποιούν κάθε δυνατότητα που παρέχεται προς αυτή την κατεύθυνση, καθώς, πέρα από την επίδραση στην οικονομία και τη στήριξη της Φέτας ΠΟΠ, τονώνεται η ελληνική επαρχία και επιτυγχάνεται πληθυσμιακή αύξηση σε ακριτικές περιοχές της χώρας, γεγονότα εθνικής σημασίας.