Αυξήθηκαν τα κέρδη α΄ τριμήνου της Telecom Italia παρά το ότι ανέλαβε έκτακτες χρεώσεις για ένα πρόστιμο που επιβλήθηκε από την ιταλική κυβέρνηση στο πλαίσιο του κανόνα “Golden Power”.

Η μεγαλύτερη ιταλική τηλεπικοινωνιακή ανακοίνωσε αύξηση 8% στα κέρδη τριμήνου, στα 216 εκατ. ευρώ από τα 200 εκατ. ευρώ πριν από ένα χρόνο.

Τα έσοδα μειώθηκαν στα 4,71 δισ. ευρώ από τα 4,82 δισ. ευρώ πριν από ένα χρόνο, λόγω του αρνητικού συναλλαγματικού αποτελέσματος στις δραστηριότητες στη Βραζιλία, ενώ τα EBITDA μειώθηκαν στα 1,82 δισ. ευρώ από τα 1,99 δισ. ευρώ.

Η εταιρεία απέδωσε την μείωση των κερδών στις προβλέψεις για ένα πρόστιμο 74,3 εκατ. ευρώ που συνδέεται με τη φερόμενη παραβίαση του κανόνα “Golden Power”, ένα μέτρο που δίνει στην ιταλική κυβέρνηση ειδικές δυνάμεις για να παρεμβαίνουν στα ζητήματα των εταιρειών, στους τομείς της ασφάλειας και εθνικής άμυνας.

Η Telecom Italia επαναδιατύπωσε τις εκτιμήσεις που αφορούν στο επιχειρηματικό σχέδιο για τα τρία επόμενα χρόνια, η οποία είχε εκδοθεί το Μάρτιο.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here