Επτά ελληνικές φαρμακοβιομηχανίες και η 441-Αποθήκη Βάσεως Υγειονομικού Υλικού των Ενόπλων Δυνάμεων ρίχνονται στη μάχη για την παραγωγή μεγάλων ποσοτήτων αντισηπτικών, λόγω έλλειψης στην αγορά, προκειμένου να καλυφθεί η κατακόρυφη ζήτηση για όλα τα νοσοκομεία, φαρμακεία, πάντα με πλαφόν.

Η απόφαση που εξέδωσε ο διοικητής της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων κ. Γ. Πιτσιλής δημοσιεύθηκε στο ΦΕΚ. Με νομοθετική παρέμβαση δόθηκε προ ημερών η δυνατότητα να διατεθεί ποσότητα αρκετών τόμων αιθυλικής αλκοόλης που είχε δεσμευθεί, ως αντικείμενο λαθρεμπορίας από την ΑΑΔΕ, για την παραγωγή αντισηπτικών.

Σύμφωνα με το ΦΕΚ, που παρουσιάζει το Banks, στις φαρμακευτικές μονάδες παραγωγής ΕΛΠΕΝ, PHARMATHEN, IASIS Pharmaceuticals HELLAS, ΡΑΦΑΡΜ, HELP, LAVIPHARM, UNI-PHARMA, και στην 441-Αποθήκη Βάσεως Υγειονομικού Υλικού του Στρατού, το υπουργείο Υγείας θα διαθέσει 122,6 τόνους αιθυλικής αλκοόλης που βρίσκεται υπό τη διαχείριση των Τελωνειακών Αρχών της ΑΑΔΕ με αλκοολικό τίτλο από 93,5% έως 96,5% vol. για την παραγωγή αντισηπτικών ειδών για την κάλυψη έκτακτων αναγκών της δημόσιας υγείας.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ