Θετικό είναι το κλίμα που επικρατεί στα ταμπλό των ευρωπαϊκών χρηματιστηρίων, μία ημέρα πριν κλείσουν για τις διακοπές του Πάσχα.

Ο πανευρωπαϊκός Stoxx 600 ενισχύεται κατά 0,29% στις 370,62 μονάδες.

Στους επιμέρους ευρωπαϊκούς δείκτες, ο βρετανικός FTSE 100 σημειώνει άνοδο 0,07%, ενώ ο γαλλικός CAC 40 καταγράφει κέρδη 0,24% και ο γερμανικός DAX διαμορφώνεται 0,16% υψηλότερα. Στην περιφέρεια, ο ιταλικός FTSE MIB κερδίζει 0,13%, ο ισπανικός IBEX 35 ενισχύεται κατά 0,46% και ο πορτογαλικός PSI 20 γνωρίζει άνοδο 0,22%.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η σημερινή ημέρα σηματοδοτεί ακριβώς έναν χρόνο πριν από το Brexit.

Σε 365 ημέρες από σήμερα, η Βρετανία δεν θα είναι μέλος της ΕΕ, αν και θα υπάρχει μια μεταβατική περίοδος σχεδόν 21 μηνών.

Ο κλάδος των αυτοκινητοβιομηχανιών είναι ο “κερδισμένος” της ημέρας, λαμβάνοντας ώθηση ειδικότερα από το ράλι της μετοχής της Renault, η οποία κερδίζει κοντά στο 8%, μετά από τις αναφορές για το ενδεχόμενο συγχώνευσής της με την Nissan.

Στα υπόλοιπα επιχειρηματικά νέα, η ιαπωνική SoftBank εξετάζει το ενδεχόμενο εξαγοράς του 25% της Swiss Re, σύμφωνα με το Reuters. Την ίδια ώρα, ο επικεφαλής της Deutsche Bank, John Cryan, με επιστολή του στους εργαζομένους, δήλωσε την προσήλωσή του στην τράπεζα, μετά από δημοσιεύματα που τον θέλουν σύντομα να αποχωρεί από τη θέση του.