Έμφαση σε επενδύσεις ύδρευσης και πελατοκεντρική προσέγγιση στην νέα ψηφιακή εποχή περιέχει το business plan της ΕΥΑΘ το οποίο αναθεωρείται και αναμένεται να ανέλθει περί τα 180 εκατ. ευρώ με χρονικό ορίζοντα το 2024.

Η αναθεώρηση, με προτεραιότητα στην ύδρευση, εκτιμάται ότι θα ολοκληρωθεί μέσα στον Ιανουάριο του 2020, ενώ για το τεχνικό κομμάτι της έχει ζητηθεί και η συνδρομή του Τεχνικού Επιμελητηρίου Ελλάδας/Τμήματος Κεντρικής Μακεδονίας (ΤΕΕ/ΤΚΜ), θεσμοθετημένου τεχνικού συμβούλου της Πολιτείας.

Σε σημαντικά νέα, που ειπώθηκαν σε χθεσινή ενημέρωση του διευθύνοντος συμβούλου κ. Νάρκισσου Γεωργιάδη μέχρι τον Ιούνιο του 2020 θα υπογραφεί η σύμβαση για την επέκταση του διυλιστηρίου επεξεργασίας νερού από τον Αλιάκμονα το οποίο αναμένεται να ολοκληρωθεί σε τέσσερα-πέντε χρόνια από σήμερα, επιτρέποντας, μεταξύ άλλων, την υδροδότηση και νέων περιοχών του πολεοδομικού συγκροτήματος Θεσσαλονίκης από την ΕΥΑΘ

Έμφαση δίνει η εταιρεία και στην επέκταση του αγωγού της Αραβησσού. Μέχρι το τέλος του Δεκεμβρίου εκτιμάται ότι θα υπογραφεί η πρώτη επιμέρους σύμβαση με την ανάδοχο εταιρεία για τον αγωγό μεταφοράς νερού από την Αραβησσό, ο οποίος κατασκευάστηκε το 1976, σύμφωνα με το ΑΠΕ.

«Ο βασικός μας στόχος στο πλαίσιο του επενδυτικού προγράμματος των 178 εκατ. ευρώ είναι τα έργα ύδρευσης. Την προηγούμενη δεκαετία η ΕΥΑΘ έδωσε έμφαση στην αποχέτευση, για να προστατευτεί ο Θερμαϊκός. Οι επενδύσεις για την επόμενη εξαετία-επταετία, θα αφορούν αφενός έργα εκσυγχρονισμού λόγω παλαιότητας και αφετέρου σε έργα ανάπτυξης, για να πάμε σε νέες περιοχές» τόνισε ο κ. Γεωργιάδης

Κατά τον ίδιο, από το επενδυτικό πρόγραμμα που είχε αποφασιστεί προ διετίας από την τότε διοίκηση της ΕΥΑΘ έχουν υλοποιηθεί ελάχιστα έργα μέχρι σήμερα. Όπως συμπλήρωσε, τα προηγούμενα χρόνια υπήρξε μία πολιτική συγκέντρωσης χρημάτων στα ταμεία και αποφυγής επενδύσεων που δημιουργούν αποσβέσεις προς όφελος των αποτελεσμάτων.

Β.Κ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ