Ανάκαμψη παρατηρείται στην αγορά ενοικίασης ακινήτων στο ιστορικό κέντρο της Αθήνας. Όπως αποτυπώνεται σε μελέτη της Cushman & Wakefield Proprius, η τιμή ενοικίασης ανά μήνα διαμορφώνεται στην ακριβότερη εμπορική συνοικία της Ελλάδος,στα 285 ευρώ/τ.μ. , καταγράφοντας άνοδο 9,6% συγκριτικά με την αντίστοιχη περίοδο πέρυσι (μήνας Σεπτέμβριος).

Ειδικότερα στην Ερμού, το ενοίκιο «σκαρφαλώνει» στα 3.420 ευρώ ανά τ.μ. κατ’ έτος, ήτοι ελαφρώς χαμηλότερο από τα επίπεδα του 2008 – πρό κρίσης – όταν η αντίστοιχη τιμή ήταν 3.600 ευρώ/τ.μ κατ’ έτος.

Σε άλλες περιοχές που θεωρούνται σημαντικά εμπορικά κέντρα και πολυτελείς συνοικίες, οι τιμές επίσης ανεβαίνουν. Ενδεικτικά, στη Γλυφάδα και στην οδό Μεταξά, η τιμή μίσθωσης φθάνει τα 135 ευρώ ανά τ.μ. ή αλλιώς τα 1.620 ευρώ ανά τ.μ. κατ’ έτος.

Η περιοχή του Κολωνακίου σημειώνει αύξηση 11% συγκριτικά με πέρυσι, με τα καταστήματα στην Τσακάλωφ να έχουν τιμή ενοικίασης 100 ευρώ ανά τ.μ. ή αλλιώς στα 1.200 ευρώ ανά τ.μ. το χρόνο.

Στα βόρεια προάστια και συγκεκριμένα στην Κηφισιά, η άνοδος είναι πιο ήπια στο +4,3% φθάνοντας τελικά στα 120 ευρώ ανά τ.μ..

Στη Θεσσαλονίκη ο τιμές είναι σταθερές. Στην οδό Τσιμισκή τα καλά καταστήματα μισθώνονται για 140 ευρώ ανά τ.μ. το μήνα.

Σημαντική αύξηση της ζήτησης κι επομένως των ενοικίων καταγράφει η εταιρεία στα outlets, γεγονός το οποίο «καταδεικνύει μία τάση προς φθηνότερες μεν αλλά επώνυμες αγορές», όπως επισημαίνεται χαρακτηριστικά.