Μετά από μία δεκαετία κρίσης, οι Έλληνες τραπεζίτες είναι επιτέλους τολμηροί να πιστεύουν ότι – αυτή τη φορά – ο χρηματοπιστωτικός τομέας της χώρας έχει ξεκινήσει μια ανάκαμψη που διαρκεί.

Ενώ ο κλάδος στην Ευρώπη αγωνίζεται να αποκαταστήσει τις απώλειες του 2018, τα μερίδια των ελληνικών τραπεζών έχουν αυξηθεί φέτος κατά περίπου 50%. Και σύμφωνα με αναλυτές αυτό είναι μόνο η αρχή, όπως αναφέρει άρθρο του Euromoney.

Μέχρι τις αρχές της δεκαετίας του 2020, οι ελληνικές τράπεζες πιστεύουν ότι θα επιτύχουν παρόμοιο ρυθμό απόδοσης των ιδίων κεφαλαίων όπως οι ευρωπαίοι. Σταδιακά, το ενδιαφέρον για τη χώρα και τις τράπεζές της αρχίζει να εξαπλώνεται πέρα ​​από την κοινότητα των αμοιβαίων κεφαλαίων – και δεν είναι πλέον μόνο ο κίνδυνος που θέτει η Ελλάδα στη διεθνή οικονομία.

«Οι επενδυτές πιστεύουν ότι έχουμε ξεπεράσει το σκόπελο», λέει ο επικεφαλής επενδυτικών σχέσεων σε μία από τις τέσσερις μεγάλες ελληνικές τράπεζες.

Το κρίσιμο στοιχείο φέτος είναι η ανανέωση των επιτοκίων στις ΗΠΑ και στην Ευρώπη. Αυτό καθιστά τους επενδυτές πιο απελπισμένους για περιουσιακά στοιχεία υψηλότερης απόδοσης, στο βαθμό που ακόμη και οι κίνδυνοι που ενέχουν τα ελληνικά NPLs δεν μπορούν να περιορίσουν την ελκυστικότητα των αποδόσεων.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ