Δημήτρης Μαλλάς

Σε ανοδική πορεία -έστω και σε μονοψήφια ποσοστά- βρίσκεται η ελληνική αγορά των προσωπικών υπολογιστών και το ελληνικό γραφείο της ΗΡ σκοπεύει να δώσει ακόμη μεγαλύτερη έμφαση στις δύο υποκατηγορίες που παρουσιάζουν τους υψηλότερους ρυθμούς ανάπτυξης: τα premium και τα gaming μοντέλα.

Αυτό τουλάχιστον υποστήριξε ο Νίκος Χρηστάκης, διευθύνων σύμβουλος της ΗΡ για την Ελλάδα και την Κύπρο, κατά τη διάρκεια ενημερωτικής συνάντησης που είχε χθες με εκπροσώπους των ελληνικών μέσω ενημέρωσης. Ο κ. Χρηστάκης υποστήριξε ότι η ΗΡ είναι στην πρώτη θέση όσον αφορά τις πωλήσεις PCs αλλά και εκτυπωτικών λύσεων στην ελληνική αγορά, ενώ το α’ εξάμηνο του τρέχοντος οικονομικού έτους της εταιρείας, η εγχώρια θυγατρική του αμερικανικού κολοσσού είχε θετικό πρόσημο στις πωλήσεις της, χωρίς πάντως να δώσει περισσότερες λεπτομέρειες.

Αξιοσημείωτο είναι πάντως ότι αύξηση παρουσιάζουν και οι πωλήσεις προσωπικών υπολογιστών στις ελληνικές επιχειρήσεις, οι οποίες, μάλιστα, τείνουν να αποκτούν και λίγο καλύτερα μηχανήματα.

Όσον αφορά στο χώρο των λύσεων εκτύπωσης, το βάρος πέφτει στις αποκαλούμενες managed printing services (MPS) όπου μία επιχείρηση πληρώνει με βάση τον αριθμό των σελίδων που εκτυπώνει. Οι υπηρεσίες MPS δείχνουν να προσελκύουν το ενδιαφέρον όλο και περισσότερων ελληνικών επιχειρήσεων αλλά και οργανισμών του δημοσίου τομέα και ιδίως οργανισμούς τοπικής αυτοδιοίκησης.