Η Ελληνική Εταιρεία Συμμετοχών και Περιουσίας, το περιβόητο Υπερ-Ταμείο Ιδιωτικοποιήσεων με το οποίο η κυβέρνηση υποθήκευσε το σύνολο της δημόσιας περιουσίας για τα επόμενα 99 χρόνια, έναντι του δανείου των 86 δις Ευρώ που πήρε το 2015, τελικά ίσως χρειάζεται εξυγίανση.
Τα κόστη μισθοδοσίας της Ελληνικής Εταιρείας Συμμετοχών και Περιουσίας, αυξήθηκαν κατά 30%. Στο τρίτο τρίμηνο του 2018, εμφανίζει ζημιές ύψους –225.026 ευρώ. Αν δεν υπήρχαν μάλιστα τα έσοδα από τα μερίσματα των θυγατρικών της ΔΕΚΟ, τα οποία εισέπραξε για πρώτη φορά πέρυσι το Υπερταμείο, η καθαρή του ζημιά, αντί για 225.026 ευρώ, μπορεί και να ήταν μεγαλύτερη από τα 850.299 ευρώ της αντίστοιχης περιόδου του 2017.
Όλα αυτά προκύπτουν από την Έκθεση Πεπραγμένων της ΕΕΣΥΠ ΑΕ η οποία έχει εξελιχθεί σε δαπανηρό μηχανισμό που θεωρητικά έχει αντικείμενο την εξυγίανση των ΔΕΚΟ και την αξιοποίηση της δημόσιας περιουσίας, αλλά στην πράξη επιβαρύνει ακόμη περισσότερο το Ελληνικό Δημόσιο.
Δύο χρόνια από τη σύστασή του, εκτός από τις αλλαγές διοικήσεων σε 2 μόνο ΔΕΚΟ -των ΕΛΤΑ και της ΓΑΙΑΟΣΕ-, τη σύνταξη ενός γενικόλογου σχεδίου 340 και πλέον σελίδων με εισηγήσεις για λήψη μέτρων σε καθεμία από τις θυγατρικές του και διάφορες συναντήσεις εργασίας μεταξύ των διοικήσεών τους, το Υπερταμείο δεν έχει να επιδείξει άλλο έργο…