Μου…ψιθύρισαν, πως το κλίμα στην συνάντηση της πρέσβειρας της Κίνας στην χώρα μας με τον πρόεδρο της Εθνικής Τράπεζας Κωνσταντίνο Μιχαηλίδη ήταν…πολικών θερμοκρασιών.

Ευγενέστατη μεν η νέα- στην Αθήνα- διπλωματική παράγων, Zhang Qi Yue, αλλά πολύ to the point, που λένε, και άριστα ενημερωμένη για τις εξελίξεις με την Gongbao και τον διαγωνισμό για την Εθνική Ασφαλιστική που τελικά οδηγήθηκε σε ναυάγιο.

Η Zhang Qiyue εξέφρασε την εκτίμηση πως η εξέλιξη είναι βαρίδι στις σχέσεις των δύο χωρών, ενώ λίγες μέρες αργότερα θύμισε και το ώριμο ενδιαφέρον του Πεκίνου για δραστηριοποίηση κινεζικών τραπεζών στην Ελλάδα.

  • Αλλά και σε αυτό το μέτωπο, αν κρίνουμε από το ότι η ICBC βολιδοσκοπεί την ελληνική πλευρά από τον Ιανουάριο και μέχρι τώρα, ελάχιστα έχουν γίνει.

Για να μην πω, πως υπάρχει “πάγος”. 

Η ουσία είναι πως αυτές οι δύο περιπτώσεις δείχνουν το πόσο εγκλωβισμένη είναι η Αθήνα καθώς από τη μία “διψά” για επενδύσεις αλλά από την άλλη προσκρούει σε τοίχο δεδομένων των επιταγών της Ουάσιγκτον και των Βρυξελλών, όταν ακούνε για επεκτατικές κινήσεις του Πεκίνου μέσω της Ελλάδος.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ