Υπόσχεση για απεμπλοκή σημαντικών αλλά και συμβολικών επενδυτικών σχεδίων που καθυστερούν δίνει ο πρόεδρος της αξιωματικής αντιπολίτευσης, Κυριάκος Μητσοτάκης, τονίζοντας πως αυτό που χρειάζεται περισσότερο από οτιδήποτε άλλο η χώρα είναι οι επενδύσεις.

Η κορυφαία προτεραιότητα θα είναι η «απεμπλοκή σημαντικών και συμβολικών επενδυτικών σχεδίων», δήλωσε ο επικεφαλής της Νέας Δημοκρατίας σε συνέντευξή του στο διεθνές πρακτορείο Bloomberg. “Με τον ένα ή τον άλλο τρόπο, το Ελληνικό πρέπει να απογειωθεί το 2019. Αυτό το έργο δεν πρέπει να καθυστερήσει ούτε για ένα λεπτό περισσότερο. Το Ελληνικό είναι η πιο εμβληματική από τις μεγάλες επενδύσεις στη χώρα. Είναι το θέμα της νέας Αθήνας”, σημειώνει στέλνοντας το μήνυμα της επόμενης ημέρας όταν το κόμμα του αναδειχθεί νικητής των εκλογών και ο ίδιος πρωθυπουργός.

Τα έργα εκτιμώνται συνολικά σε περίπου 11 δισεκατομμύρια ευρώ (12,7 δισεκατομμύρια δολάρια) και έχουν παραμείνει εδώ και χρόνια σε νομική και γραφειοκρατική εκκρεμότητα στην Ελλάδα, όπου σήμερα οι επενδύσεις ασκούν γοητεία στο πλαίσιο της αναζωογόνησης μιας οικονομίας που έχασε περίπου το 25% του ακαθάριστου εγχώριου προϊόντος της στην κρίση των τελευταίων περίπου δέκα ετών.