Άλλα λόγια ν’ αγαπιόμαστε για τα ακίνητα που περιλαμβάνει ο κατάλογος με τις αποκρατικοποιήσεις, από την Αριστοτέλους, η οποία αναγκάστηκε να τοποθετηθεί δημοσίως για το θέμα μετά από ερώτηση της αντιπολίτευσης προς τον υπουργό Υγείας.

Το θέμα έφερε στη Βουλή ο βουλευτής της Δημοκρατικής Συμπαράταξης, Κωνσταντίνος Μπαργιώτας, καθώς η πολιτική ηγεσία είχε αποφύγει να ξεκαθαρίσει την κατάσταση με την έκδοση επίσημης θέσης. Η απάντηση του Ανδρέα Ξανθού, όμως, όχι μόνο δεν διαλεύκανε τα πράγματα αλλά αντίθετα δημιούργησε ακόμη μεγαλύτερη σύγχυση.

Ο τελευταίος παραδέχτηκε πως «ίσως υπάρχουν και κάποια κτήρια του ΕΣΥ στη λίστα» με τα ακίνητα του δημοσίου που εκχωρήθηκαν στην Εταιρεία Ακινήτων του Δημοσίου ΑΕ, για να προσθέσει όμως πως «δεν είναι για εκποίηση αλλά αξιοποίηση».

Με τον τρόπο αυτό πήρε αποστάσεις από δηλώσεις στα μέσα μαζικής ενημέρωσης και με αναρτήσεις στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης που άφηναν να εννοηθεί πως η συμπερίληψη νοσοκομείων στην προαναφερόμενη λίστα δεν μπορεί παρά να έγινε από λάθος.

«Η ουσία είναι ότι τα οικόπεδα φιλέτα που βρίσκονται τα Νοσοκομεία είναι προς εκποίηση. Τα Νοσοκομεία μπορεί να κλείσουν, να μεταφερθούν σε άλλο κτίριο»σχολιάζει η ΠΟΕΔΗΝ, κατηγορώντας την κυβέρνηση πως προχώρησε σε σχετική συμφωνία με τους δανειστές για να κλείσει η 4η Αξιολόγηση.

Όπως ισχυρίζεται σχετικά, στο ΦΕΚ αναγράφονται με αύξοντα αριθμό τα παραχωρηθέντα ακίνητα και ο Κωδικός Αριθμός Εθνικού Κτηματολογίου (KAEK) του καθ’ ένα, χωρίς να αναγράφεται η ονομασία των Ακινήτων. Έτσι, ακόμα και οι Διοικήσεις των Νοσοκομείων έχουν άγνοια.

«Τα ακίνητα που παραχωρήθηκαν στο Υπερταμείο Αποκρατικοποιήσεων είναι ενέχυρο στους δανειστές προς εκποίηση ανά πάσα στιγμή για τα επόμενα 99 χρόνια για την αποπληρωμή του χρέους» προσθέτει και ζητά από την κυβέρνηση να σταματήσει το «κρυφτούλι» και να δώσει άμεσα στη δημοσιότητα τα ονόματα των 10.119 ακινήτων του Δημοσίου που παραχωρήθηκαν και τους κωδικούς τους στο Κτηματολόγιο.

 

Virus.com.gr

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ