Οι πιστοί οπαδοί της Lamda Development δεν πιστεύουν στα μάτια τους. Μέσα σε μικρό χρονικό διάστημα, η διοίκηση του Οδυσσέα Αθανασίου αλλάζει τις ισορροπίες στην αγορά και ισχυροποιεί τις σχέσεις της με ηχηρά ονόματα της διεθνούς και εγχώριας επιχειρηματικότητας.

  • Το τελευταίο deal με τη Nellenco S.M.S.A θυγατρική της ΤΕΝ Brinke, έρχεται να προστεθεί σε σειρά προηγούμενων που είχαν υπογραφεί με την SKITI Enterpices- συμφερόντων της οικογένειας Προκοπίου- την XERIS Ventures Ltd, και τις Brook Lane Capital, TEN Brinke και των Hellenic Ergon και Daedalus Development.

Το deal με την θυγατρική του πολυεθνικού ομίλου, το πρώτο μετά από σχεδόν ενάμιση χρόνο συμπληρώνει το “καρέ” πωλήσεων με παίκτες που διαθέτουν και οικονομικό και κατασκευαστικό/οικιστικό αποτύπωμα.


Πρακτικά, η σύνθετη και επίπονη διαδικασία “χωροθέτησης” του “Ελληνικού” αρχίζει να αποτυπώνεται επί του εδάφους.


Εξέλιξη που σύμφωνα με χρηματιστές έχει συνακόλουθο επενδυτικό/χρηματιστηριακό αποτέλεσμα, καθώς την προηγούμενη εβδομάδα η μετοχή ενισχύθηκε 5,93% στα 7,50 ευρώ.
Στα 1,325 δισ. Ευρώ η αποτίμηση, με το “χαρτί” στις επιλογές contrarian παικτών και διορατικών επενδυτών οι οποίοι- κατά κανόνα- πρωτοι τοποθετούνται από αρκετά χαμηλότερες τιμές.

  • Η μετοχή είναι σε διαπραγμάτευση με discount 22%-23% έναντι της αγοράς (άρα θεωρητικά έχει περισσότερες πιθανότητες για μεταβολή μεγαλύτερη στην συνέχεια του 2026/ξεκάθαρη δυνητική overweight περίπτωση).

Η άλλη αφορά στο γνωστό ως execution risk- τροχοπέδη τα τελευταία χρόνια, στην όποια προσπάθεια ανόδου της μετοχής.

Για τους αναλυτές, είναι ένα από τα “κλειδιά” που θα μπορούσε να…ξεκλειδώσει την χρηματιστηριακή άνοδο της τιμής, συνακόλουθα τη μεγέθυνση του ομίλου (σε όρους αποτίμησης).


Η συμφωνία με το ΙΟΝ Group, τον Αύγουστο 2025, η διάθεση του 2% του μ.κ στον Andrea Pignataro λειτουργούν ως game changer, μόνο που στην περίπτωση ανάπτυξης ενός τόσο μεγάλου project απαιτεί εύλογο χρόνο “ωρίμανσης”.

Προφανώς, ο Andrea Pignataro δεν ήρθε Ελλάδα για να εγγράψει υποαξίες τουναντίον- άλλωστε το goodwill που συνοδεύει τον μεγιστάνα του fintech αποτελεί εγγύηση για τις επενδύσεις του. Η ιταλική εταιρεία τεχνολογίας χρηματοοικονομικών υπηρεσιών, έχει αποκτήσει γη για την δημιουργία Διεθνούς Κέντρου Έρευνας & Καινοτομίας εντός του Ελληνικού.