της Σοφίας N. Τσιπσέ

Η φετινή Διεθνής Έκθεση Θεσσαλονίκης ήταν κατά κοινή ομολογία μια υπέρλαμπρη γιορτή της επιχειρηματικότητας, της επιστήμης και της καινοτομίας. Έδωσε λάμψη και ζωντάνια επί εννιά ημέρες στη πόλη της Θεσσαλονίκης, καθιστώντας την κέντρο πολιτισμού και επιχειρηματικότητας.

Πάνω από 280.000 ήταν οι επισκέπτες της φετινής ΔΕΘ , σπάζοντας κάθε προηγούμενο ρεκόρ επισκεπτών, γεγονός που και αριθμητικά υπογραμμίζει ότι η φετινή διοργάνωση ήταν η καλύτερη της τελευταίας εικοσαετίας.

Οι πολιτικές ομιλίες και εξαγγελίες δεν κατάφεραν να επισκιάσουν την λαμπρότητα της έκθεσης , ούτε να μονοπωλήσουν το ενδιαφέρον , παρά τις έντονη πολιτική επικαιρότητα. Είναι ένδειξη ότι ο κόσμος βρίσκεται σε ένα κομβικό σταυροδρόμι, διψώντας για καινοτομία και επιχειρηματικότητα, θέλοντας επιτέλους να προχωρήσει, να επιχειρήσει και κοιτάξει μπροστά , χωρίς «θα»..

Ο θεσμός της «τιμώμενης χώρας» που άρχισε να ισχύει από το 2016, έφερε  τη συμμετοχή των Ηνωμένων Πολιτειών  Αμερικής στη Διεθνή Έκθεση, αφού για φέτος ήταν η τιμώμενη χώρα. Το περίπτερο των Ηνωμένων Πολιτειών Αμερικής ήταν γεμάτο από τεχνολογικά επιτεύγματα, και ο επισκέπτης είχε τη δυνατότητα να περιηγηθεί στην καινοτομία και στην σύγχρονη αγορά των αμερικανικών κολοσσιαίων μονάδων.

Ο επισκέπτης της φετινής ΔΕΘ είχε τη δυνατότητα να περιηγηθεί στο θεματικό πάρκο «οι Ψηφιακές επιχειρήσεις» , όπου έδιναν το παρόν τους περισσότερες από 100 ελληνικές start ups, να παρακολουθήσει επιμορφωτικά σεμινάρια ποικίλων θεμάτων που αφορούν την επιχειρηματικότητα, την κοινωνία, την τρέχουσα επικαιρότητα, να απολαύσει γαστρονομικές δημιουργίες, να παρακολουθήσει καθημερινά συναυλίες με κορυφαίους καλλιτέχνες.

Αξίζει να σημειωθεί πως και φέτος έδωσε το παρόν του ο ΟΠΕΜΕΔ – Οργανισμός Προώθησης Εναλλακτικών Μεθόδων Επίλυσης Διαφορών, στο περίπτερο 15 , όπου οι διαμεσολαβητές που ανήκουν στον Οργανισμό ενημέρωναν καθημερινά τον κόσμο, για το θεσμό της διαμεσολάβησης. Παρόντα και τα επιμελητήρια όλης της Χώρας, διοργανώνοντας ποικίλες ημερίδες για θέματα που αφορούν τους επιχειρηματίες.

Οι προβολείς της ΔΕΘ έκλεισαν την 16η Σεπτέμβρη, ο απόηχος όμως είναι έντονος και τα όσα συνέβησαν, είδαμε και ζήσαμε στην φετινή έκθεση θα αποτελούν αντικείμενο συζήτησης και αναλύσεων για πολύ ακόμα καιρό.  ΔΕΘ- ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ – ΙΝΔΙΑ ραντεβού το Σεπτέμβρη του ΄19.. Ο πήχης  ανέβηκε ψηλά!

 

H Σοφία Ν. Τσιπτσέ είναιΔικηγόρος παρ’ Εφέταις (ΑΜ ΔΣΘ 9872)

Διαπιστ. Διαμεσολαβήτρια ΥΔΔΑ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ