Τα του Καίσαρος τω Καίσαρει. Αν και πολλές φορές τα καλύτερα γίνονται λόγω τύχης, ή έστω καραμπόλας, κανείς δεν μπορεί να αρνηθεί ότι σε μια χώρα με «ισχυρή ανάγκη» για επενδύσεις, η επανασύσταση του Υπουργείου Βιομηχανίας αποτελεί μία κίνηση προς την σωστή κατεύθυνση.
Επι της ουσίας, η ανασύσταση του υπουργείου Βιομηχανίας αποτελεί σαφέστατη συμβολική αλλά και πρακτική κίνηση για τον ρόλο που αποδίδει η κυβέρνηση στις ιδιωτικές επενδύσεις και ειδικότερα στην βιομηχανία. Έτσι γίνεται σαφές ότι το Ελληνικό Κράτος αναγνωρίζει το γεγονός ότι η βιομηχανική παραγωγή αποτελεί ατμομηχανή της ανάπτυξης (που περιμένουμε να έρθει). Πάντα επι της αρχής και ανεξαρτήτως προσώπου.
Άλλωστε, αξίζει να θυμηθούμε και ποιοι ήταν οι πρώτοι που είχαν προτείνει μετ’επιτάσεως την επανασύσταση του Υπουργείου Βιομηχανίας. Ο ΣΒΒΕ ( Σύνδεσμος Βιομηχάνων Βορείου Ελλάδος) πιστός στις ουσιαστικές παρεμβάσεις πνοής, όπως αυτή για την προετοιμασία της χώρας για την «4η Βιομηχανική Επανάσταση» εδώ και μήνες μιλούσε για την ανάγκη επανασύστασης του Υπουργείου Βιομηχανίας.
Η ανασύσταση του Υπουργείου Βιομηχανίας θα εισφέρει θετικά στην ανάταξη της οικονομίας της πατρίδας μας και στην οικοδόμηση του νέου παραγωγικού μοντέλου. Άλλωστε, η δημιουργία του Υπουργείου Βιομηχανίας είναι απαραίτητη για ν΄ αξιοποιηθεί η κρίσιμη μάζα γνώσεων και εμπειριών που διαθέτουν σήμερα οι υγιώς δρώσες μεταποιητικές επιχειρήσεις, οι οποίες παραμένουν στην Ελλάδα στη δύσκολη εποχή της οικονομικής κρίσης. Είναι οι επιχειρήσεις που, κυριολεκτικά, έχουν βάλει «πλάτη» στο να εξέλθει η χώρα από την κρίση, και μάλιστα με υψηλότατο κόστος: οικονομικό, προσωπικό και οικογενειακό.
Επιπλέον, και για να τοποθετηθεί η βιομηχανία πραγματικά στην πρωτοπορία της ανάπτυξης της χώρας, αποτελεί απαραίτητη προϋπόθεση η προσαρμογή στα ελληνικά δεδομένα και στο ελληνικό οικονομικό περιβάλλον του συνόλου των κατευθύνσεων της ευρωπαϊκής βιομηχανικής πολιτικής, οι οποίες, χωρίς αμφιβολία, διαμορφώνουν σήμερα τον μελλοντικό παραγωγικό ιστό της Ευρώπης, έργο που πρέπει να αναλάβει το Υπουργείο Βιομηχανίας.
Ίσως τελικά, ήταν δίκαιο και έγινε πράξη…. που λένε κάποιοι…