Με τον χρηματοπιστωτικό τομέα να έχει περάσει πλήρως στην ψηφιακή εποχή, το ζητούμενο δεν είναι άλλο από την αξιοποίηση νέων ψηφιακών τεχνολογιών, αλλά και τάσεων προκειμένου οι εταιρείες του κλάδου να κάνουν το επόμενο βήμα. Το στοίχημα παραμένει διπλό: καλύτερη εξυπηρέτηση των πελατών αλλά και βελτίωση της παραγωγικότητας με ενίσχυση της ευελιξίας. 

Τεχνολογίες όπως το GenAI δίνουν πολλές υποσχέσεις, αλλά πρέπει να υιοθετηθούν με τον κατάλληλο τρόπο προκειμένου οι εταιρείες του χρηματοπιστωτικού κλάδου να είναι σε θέση να τις αξιοποιήσουν και να πετύχουν τους στόχους που έχουν θέσει. Την ίδια στιγμή, στην Ελλάδα, νέοι «παίκτες» ετοιμάζονται να κάνουν την εμφάνισή τους: οι fintech εταιρείες κερδίζουν σε δημοτικότητα και το embedded finance αρχίζει να γίνεται πραγματικότητα. 

Στο παραπάνω πλαίσιο, η Dr. Efi Pylarinou, Global Fintech & Tech Thought Leader, Founder of Growfin & FS i-Hub, θα παραθέσει ομιλία με τίτλο «Το Νέο DNA των Χρηματοοικονομικών: Από το Digital στο AI-Native. Πλοηγώντας το επόμενο κύμα μετασχηματισμού». 

Αξίζει να σημειωθεί ότι ανάμεσα στους ομιλητές του Συνεδρίου ξεχωρίζουν αρκετοί εκπρόσωποι θεσμών και εταιρειών του κλάδου. 

Ο Γενικός Γραμματέας Πληροφοριακών Συστημάτων και Ψηφιακής Διακυβέρνησης, κ. Δημοσθένης Αναγνωστόπουλος θα παραθέσει ομιλία στο 12th Digital Banking Forum.

Στην ενότητα Ι, με τίτλο «Οι προκλήσεις για τον τραπεζικό κλάδο», θα παραθέσουν ομιλίες οι κύριοι Σταύρος Σταυρινουδάκης, Director Analytics Business Unit, Performance Technologies, Βασίλης Λινάρδος, Διευθυντής Τεχνητής Νοημοσύνης, Archeiothiki SA, και John Komninakidis, Vice President / Head of Middle East, Türkiye, Greece, Datasite. Ο κ. Βασίλης Παναγιωτίδης, Ανώτερος Διευθυντής, Ελληνική Ένωση Τραπεζών, θα συμμετάσχει στο fireside chat της ενότητας αυτής, η οποία θα κλείσει με το Panel I του συνεδρίου, με θέμα «GenAI και τραπεζικός κλάδος: προκλήσεις και ευκαιρίες». Το Panel θα συντονίσει ο κ. Δημήτρης Μαλλάς, δημοσιογράφος, και στον κατάλογο των ομιλητών θα περιλαμβάνονται οι ακόλουθοι:

  • Ευάγγελος Γκρουστιώτης, Chief Technology Officer, Optima bank
  • Βαγγέλης Καρέλης, Γενικός Διευθυντής Τεχνολογίας και Πληροφορικής (CTIO), Archeiothiki SA
  • Χρήστος Μίχας, Data & AI FSS Sales Leader, IBM 
  • Μαρίνα Ρίκου, Customer Value and Data Management Director, Alpha Bank 
  • Κωνσταντίνος Τσιπτσής, Βοηθός Γενικός Διευθυντής, Επικεφαλής Επιχειρηματικής Ανάλυσης και Διαχείρισης Αξίας Πελάτη, Eurobank
  • Ιωάννα Χήνη, Senior Manager, Accenture Greece

Στην πλούσια σε περιεχόμενο ενότητα ΙΙ του 12th Digital Banking Forum, η οποία έχει τίτλο «Embedded finance, πληρωμές, καινοτόμες και νέες λύσεις», εκτός από την ομιλία της κ. Pylarinou, θα πραγματοποιηθούν και τρία fireside chats με τους: Σωκράτη Πλούσσα, Ιδρυτή & CEO, ΚΝΕΧ (πρώην Fund4All), Σπύρο Σακελλαρίου, Group AI and Data Analytics Director, Austriacard Holdings, και Χρήστο Ταρατσίδη, Head of Sales, Snappi. 

Το συνέδριο θα ολοκληρωθεί με το πολλά υποσχόμενο Panel II, με θέμα «GenAI και πληρωμές: προκλήσεις και ευκαιρίες», και συντονιστή τον κ. Δημήτρη Μαλλά, δημοσιογράφο. Ακολουθούν οι ομιλητές που θα λάβουν μέρος στο δεύτερο Panel:

  • Μάκης Μαλλιώρης, Technology & NSP Operations Director, Worldline in Greece 
  • Ανδρέας Μάντης, Επικεφαλής Επιχειρησιακής Ανάπτυξης & Καινοτομίας, ΔΙΑΣ 
  • Γεώργιος Μωραΐτης, Head of Payments & Cash Management Solutions, NBG 
  • Αντίγονος Παπαδόπουλος, Deputy Country Head, Global Payments Greece & Managing Director, EDPS 
  • Νεοκλής Στάμκος, Διευθύνων Σύμβουλος, Microsmart

Στην Εναρκτήρια Προσφώνηση θα μιλήσει ο κ. Kωνσταντίνος Ουζούνης, CEO ethosGROUP. 

Για να ενημερωθείτε πιο αναλυτικά μπορείτε να επισκεφθείτε την επίσημη ιστοσελίδα του συνεδρίου 12th Digital Banking Forum | EthosEVENTS, όπως επίσης και τα social κανάλια Facebook και LinkedIn. 

Μπορείτε ακόμη να δηλώσετε τη συμμετοχή σας στο συνέδριο εδώ