Ένα μοναδικό γαστρονομικό 4ήμερο στην Αθήνα, όπου η Γαστρονομία της Γαλλίας συναντά το μακρινό διάστημα και τη μηδενική βαρύτητα.
Οι γαλλικές τεχνικές ζαχαροπλαστικής “φλερτάρουν” με τα Αρώματα της Μέσης Ανατολής.
Τα μυστικά του concept της Γαστροταβέρνας αποκαλύπτονται και το Ελληνικό Bistrot αναβαθμίζεται. Ανακαλύπτουμε την Επιστήμη της Βρώσιμης Ομίχλης. Βιώνουμε τη Συναισθηματική Νοημοσύνη και την Ενσυναίσθηση μέσω του Service. Ενημερωνόμαστε για τις τελευταίες εξελίξεις στη Μαγειρική χωρίς Σπατάλη. Μαθαίνουμε πώς συνδέεται ο Vincent van Gogh με το Ελαιόλαδο…
Το Gastronomy Lab, το κορυφαίο stage καινοτομίας και εκπαίδευσης στον τομέα της γαστρονομίας, φιλοξενείται για τρίτη συνεχή χρονιά στη HORECA, που φέτος θα πραγματοποιηθεί από τις 7 έως τις 10 Φεβρουαρίου 2025 στο εκθεσιακό κέντρο Metropolitan Expo. Με μια σειρά από μοναδικές εκδηλώσεις, βιωματικές παρουσιάσεις και γευστικές δοκιμές, το Gastronomy Lab, που αποτελεί μια πρωτοβουλία της HORECA σε συνεργασία με τη Gastronomy Essentials, συνεχίζει να εμπνέει και να εκπαιδεύει Έλληνες και Κύπριους επαγγελματίες, εκτοξεύοντας φέτος τη δημιουργικότητα και την καινοτομία του κυριολεκτικά στα ύψη.
• Space Cuisine: Eating In Zero Gravity
Για πρώτη φορά στην Ελλάδα, στο πλαίσιο του Gastronomy Lab, ο κορυφαίος chef και διευθυντής της DUCASSE Conseil, Jérôme Lacressonnière σε συνεργασία με τον διευθυντή του Εθνικού Κέντρου Διαστημικών Ερευνών Γαλλίας Alain Maillet, παρουσιάζουν το έργο τους “Food for Extreme Pleasure” με γεύματα αστροναυτών εμπνευσμένα από την υψηλή γαλλική κουζίνα. Μέσα από αυτό το μοναδικό έργο, δείχνουν πώς η γεύση, το συναίσθημα και η φιλοξενία μπορούν να μετατρέψουν τις διαστημικές αποστολές σε αληθινές ανθρώπινες εμπειρίες. Αποδεικνύουν ότι, ακόμα και εκατοντάδες χιλιόμετρα πάνω από τη Γη, η γαστρονομία παραμένει μια ισχυρή πηγή σύνδεσης και ευχαρίστησης.
Το stage του Gastronomy Lab 2025 θα φιλοξενήσει και πολλούς ακόμα Έλληνες και ξένους σεφ που θα αναδείξουν θέματα, όπως:
– Μαγειρική χωρίς σπατάλη, συνδυάζοντας γεύση και βιωσιμότητα! Ένας γαστρονομικός, πιο ηθικός και καινοτόμος τρόπος απόλαυσης!
– Σύγχρονη Θαλασσινή Κουζίνα: Ένα Ταξίδι στον Ελληνικό Γαστρονομικό Πλούτο
– Το Μέλλον του Ψαριού: Pescetarian Διατροφή, Dry Aging & Βιωσιμότητα
– Αλλάζοντας το Μενού του Μέλλοντος: Ουτοπία ή αναγκαία πραγματικότητα.
– Χειροποίητα αλλαντικά, με παραδοσιακές μεθόδους και οργανικά υλικά που σέβονται το περιβάλλον και την υγεία.
– Η βιωσιμότητα και η φυτικής προέλευσης πρώτες ύλες διαμορφώνουν το μέλλον της αρτοποιίας.