Με την προσυμφωνημένη εντολή για 500.000 τμχ της Euroxx στα 3,80 ευρώ, ολοκληρώθηκε η απο-επένδυση του Αριστοτέλη Νινιού από την χρηματιστηριακή εταιρεία.

Η συναλλαγή έγινε στις 15.50′.59″ συνολικής αξίας 1,9 εκατ. ευρώ και ήταν συνέχεια της τμηματικής διάθεσης του 5% (3% απέκτησε ο έτερος βασικός μέτοχος Τζουζέπε Τζιάνο, έναντι 1,7 εκατ.€ και 2% εφοπλιστής της ποντοπόρου έναντι 1,1 εκατ. ευρώ.

Το υπόλοιπο (από το αρχικό 8,4% του μ.κ) που έγινε εχθές θα πρέπει να αποκτήθηκε από τον Γιώργο Πολίτη– έτερος της “τρόϊκας” της ΑΧΕΠΕΥ-

Στο 35,57% του μετοχικού κεφαλαίου, πλέον, το ποσοστό του Ιταλού.

Τον περασμένο Ιούνιο 2023, ο πρόεδρος της εταιρείας είχε προχωρήσει στην αγορά 489.200 μτχ στα 2 ευρώ-ανεβάζοντας τότε το μερίδιο του στο 33,6%.

Ο κ. Αριστοτέλης Νινιός, μέχρι χθες αντιπρόεδρος της Euroxx ΑΧΕΠΕΥ, αποφάσισε ότι -συμπληρώνοντας το 52ο έτος της ηλικίας του- ήρθε η ώρα να αλλάξει ζωή, να αποφύγει τα στρες και τις αγωνίες της χρηματιστηριακής αγοράς για να απολαύσει τη ζωή του ξενοδόχου, με μια πολύ ενδιαφέρουσα μεγάλη επένδυση στη Σχοινούσα.

Αποφάσισε να πουλήσει να πουλήσει το μερίδιο του στην Euroxx (στην οποία υπήρξε συνιδρυτής), στον φίλο και συνεταίρο του Τζουζέπε Τζιάννο (περίπου 3% έναντι 1,7 εκατ. €), ένα ποσοστό 2% σε ενδιαφερόμενους εφοπλιστές και ένα άλλο μερίδιο 3,39% τον φίλο και συνεταίρο, πρόεδρο της Euroxx Γιώργο Πολίτη και άλλους επενδυτές,