Με ιδιαίτερη χαρά και υπερηφάνεια, θέλω να μοιραστώ μαζί σας μια σημαντική εξέλιξη για τον ΟΣΕ και το μέλλον του ελληνικού σιδηροδρόμου.

Το έργο του ψηφιακού μετασχηματισμού, ύψους 36 εκατομμυρίων ευρώ, έλαβε το «πράσινο φως», και θα αποτελέσει ένα κομβικό project αλλά και ορόσημο για τη στρατηγική μας πορεία προς την καινοτομία και τον εκσυγχρονισμό.

Αυτό το έργο δεν αφορά μόνο την τεχνολογία.

Αφορά την ασφάλεια, την αξιοπιστία και την εμπειρία που προσφέρουμε καθημερινά στους επιβάτες και στους συνεργάτες μας.

Με την ψηφιοποίηση κρίσιμων λειτουργιών, όπως η διαχείριση της κυκλοφορίας και η παρακολούθηση του δικτύου, εισάγουμε λύσεις που θα κάνουν το σιδηροδρομικό μας δίκτυο πιο αποδοτικό, βιώσιμο και ασφαλές.

Αποτελεί μια πρωτοβουλία που εντάσσεται στο πλαίσιο ενός ευρύτερου οράματος για τον ΟΣΕ:

  • να δημιουργήσουμε έναν σύγχρονο, «πράσινο» σιδηρόδρομο που θα στηρίζεται στις νέες τεχνολογίες, προσφέροντας καλύτερες υπηρεσίες στους επιβάτες και ταχύτερη ανάπτυξη για τη χώρα μας.

Θέλω να ευχαριστήσω την εξαιρετική ομάδα μας, καθώς και όλους τους συνεργάτες και τις αρμόδιες αρχές που εργάστηκαν σκληρά για να φτάσουμε σε αυτό το σημείο.

Ο ψηφιακός μετασχηματισμός του ΟΣΕ είναι η αρχή μιας νέας εποχής και είμαι σίγουρος ότι μας περιμένουν ακόμη περισσότερες επιτυχίες στο μέλλον.