* Νέα ανάλυση από την Compare the Market AU τοποθέτησε τη Φλωρεντία και τη Βενετία στις καλύτερες πόλεις για προσβάσιμο ταξίδι. * Η Ρώμη και το Μιλάνο κατατάχθηκαν στις δέκα κορυφαίες πόλεις για προσβάσιμο ταξίδι. 

* Οι ευρωπαϊκές πόλεις γενικά κατατάχθηκαν ψηλά, κυριαρχώντας στις δέκα πρώτες θέσεις.

Η Compare the Market Australia κατέταξε 56 πόλεις σε όλο τον κόσμο για να διαπιστώσει ποιες είναι οι καλύτερες για ταξιδιώτες με ανάγκες προσβασιμότητας.

Τα δεδομένα αποκάλυψαν ότι η Φλωρεντία και η Βενετία στην Ιταλία κατέλαβαν ισότιμα την πρώτη θέση. Η Φλωρεντία αναδείχθηκε ως η καλύτερη στην κατάταξή μας για προσβάσιμες δραστηριότητες και προσβάσιμα εστιατόρια, ενώ η Βενετία ήρθε στην κορυφή για ξενοδοχεία με προσβάσιμες υποδομές και ξενοδοχεία με εγκαταστάσεις για άτομα με αναπηρία.

Η Ρώμη και το Μιλάνο ακολούθησαν από κοντά, με εξαιρετικές βαθμολογίες προσβασιμότητας για τα εστιατόριά τους, στα 150,9 και 200,9 ανά 100.000 πληθυσμού αντίστοιχα. Και οι τέσσερις ιταλικές πόλεις που κατατάχθηκαν στις κορυφαίες δέκα θέσεις κατέλαβαν τις τέσσερις πρώτες θέσεις για τα πιο προσβάσιμα εστιατόρια ανά 100.000 πληθυσμού.

Η Αυστραλία ήταν η μόνη άλλη χώρα που κέρδισε πολλαπλές θέσεις στις κορυφαίες δέκα, με το Darwin να καταλαμβάνει την τέταρτη θέση και το Hobart την έβδομη· και οι δύο πόλεις ακολουθούν την Ιταλία στην πέμπτη και έκτη θέση για τα πιο προσβάσιμα εστιατόρια ανά 100.000 πληθυσμού.

Τα δεδομένα αποκάλυψαν ότι, παρά την ύπαρξη των λιθόστρωτων δρόμων, οι ιταλικές πόλεις έχουν κάνει μεγάλα βήματα προς την προσαρμογή των αξιοθέατων και των κέντρων των πόλεων με υποδομές φιλικές προς την προσβασιμότητα, αυξάνοντας έτσι τις δυνατότητες προσβασιμότητας για όλους τους επισκέπτες.

Η κατάταξη των κορυφαίων πόλεων της λίστας μας έχει ως εξής και βασίζεται σε παράγοντες όπως ο αριθμός των προσβάσιμων ξενοδοχείων ανά 100.000 πληθυσμού.

Ο Διευθύνων Σύμβουλος της Compare the Market Αυστραλίας, Adrian Taylor, σημειώνει τη σημασία του να κατανοήσετε τι καλύπτει η ταξιδιωτική σας ασφάλιση. «Είτε πρόκειται για το Ντάργουιν είτε για το Ντουμπάι, ο σχεδιασμός των διακοπών μπορεί να είναι μια συναρπαστική εμπειρία, αλλά η κατανόηση του τι καλύπτει η ταξιδιωτική σας ασφάλιση θα εξασφαλίσει ότι οι διακοπές σας θα παραμείνουν χωρίς άγχος», δήλωσε ο κ. Taylor.
«Αυτό ισχύει ιδιαίτερα όταν ταξιδεύετε έχοντας κάποιου είδους αναπηρία ή με οποιαδήποτε προϋπάρχουσα ιατρική κατάσταση. «Υπάρχουν πολλοί διαφορετικοί παράγοντες που πρέπει να λάβετε υπόψη, και κάθε αναπηρία ή προϋπάρχουσα ιατρική κατάσταση έχει διαφορετικές προτεραιότητες και ανάγκες. «Είναι σημαντικό να συγκρίνετε τα προγράμματα ταξιδιωτικής ασφάλισης για να βρείτε την καλύτερη συμφωνία που να σας καλύπτει για τις συγκεκριμένες ανάγκες σας και τις διακοπές σας».

Για τα πλήρη αποτελέσματα επισκεφθείτε: https://www.comparethemarket.com.au/travel-insurance/features/accessible-travel-destinations-2024/