Η BYD γιορτάζει δύο χρόνια πρωτοφανούς ανάπτυξης και επενδύσεων στην Ευρώπη στη φετινή Έκθεση Αυτοκινήτου του Παρισιού. Μιλώντας στη συνέντευξη Τύπου της BYD, σήμερα στο Paris Expo Porte de Versailles, η εκτελεστική αντιπρόεδρος της BYD Stella Li τόνισε την τεράστια πρόοδο που έχει σημειώσει η BYD από τότε που έκανε το επίσημο, ευρωπαϊκό ντεμπούτο της στην ίδια διοργάνωση μόλις πριν από δύο χρόνια.

Η Έκθεση Αυτοκινήτου του Παρισιού είναι μια από τις κορυφαίες του είδους στην Ευρώπη, όπου ανά διετία εν μέσω φθινοπώρου κατασκευαστές αυτοκινήτων έχουν την ευκαιρία να παρουσιάζουν νέα μοντέλα και να αναλύσουν τις τελευταίες τεχνολογικές εξελίξεις. Η BYD εστιάζει φέτος στο Παρίσι στο ευρωπαϊκό ντεμπούτο του SEALION 7 και την πρόοδο που έχει σημειωθεί μέσα στα δύο χρόνια από την πρώτη εμφάνιση της BYD σε μια μεγάλη ευρωπαϊκή έκθεση αυτοκινήτου, με μια πλήρη σειρά μοντέλων που θα γνωρίσουν οι επισκέπτες της έκθεσης.

Σηματοδοτώντας την περίσταση, η εκτελεστική αντιπρόεδρος της BYD, Stella Li, δήλωσε: «Ως η κορυφαία εταιρεία τεχνολογίας νέας ενέργειας στον κόσμο, τα τελευταία 30 χρόνια, πάντα πιστεύαμε στη χρήση της καινοτομίας για να κάνουμε την τεχνολογία προσβάσιμη. Η καινοτομία είναι στο DNA μας και έχουμε τη μεγαλύτερη ομάδα Έρευνας και Ανάπτυξης στον κόσμο, με περισσότερους από 102.000 μηχανικούς και 11 ερευνητικά ιδρύματα παγκοσμίως. Συνεχίζουμε να σημειώνουμε νέα ρεκόρ καθώς προχωράμε· τον περασμένο μήνα, ανακοινώσαμε ότι το 9.000.000o όχημα νέας ενέργειας βγήκε από τη γραμμή παραγωγής. Χρειάστηκαν 13 χρόνια για να φτάσουμε από το μηδέν στο ένα εκατομμύριο. Αλλά από τα επτά εκατομμύρια στα εννέα εκατομμύρια μας πήρε μόνο έξι μήνες.»

ΤΟ ΙΣΧΥΡΟ SEALION 7 ΕΚΠΛΗΡΩΝΕΙ ΤΗΝ ΥΠΟΣΧΕΣΗ ΤΟΥ ΣΤΟΥΣ ΕΥΡΩΠΑΙΟΥΣ ΠΕΛΑΤΕΣ

Το SEALION 7 είναι ένα μεσαίου μεγέθους αμιγώς ηλεκτρικό SUV με επιδόσεις, πρακτικότητα και δυναμικό σχεδιασμό που ταιριάζουν ιδανικά στην ευρωπαϊκή αγορά. Πρόκειται για το όγδοο μοντέλο νέας ενέργειας (BEV και PHEV) που θα λανσάρει η BYD στην Ευρώπη και η τελευταία προσθήκη στη σειρά μοντέλων Ocean Series που περιλαμβάνει τα DOLPHIN, SEAL και SEAL U.

Το SEALION 7 αποτελεί φορέα των πολυάριθμων τεχνολογιών αιχμής της BYD, με την επαναστατική μπαταρία τύπου Blade Battery, τη δομή Cell-to-Body (CTB) και τις τελευταίες εξελίξεις στις διεπαφές στο εσωτερικό των αυτοκινήτων. Στην τετρακίνητη έκδοση μπορεί να επιταχύνει από 0 στα 100km/h σε μόλις 4,5 δευτερόλεπτα, ενώ με ταχύτητα φόρτισης έως και 230kW θεωρείται μια άκρως ρεαλιστική επιλογή για ταξίδια μεγάλων αποστάσεων.

Μιλώντας για το νέο μοντέλο, η εκτελεστική αντιπρόεδρος της BYD Stella Li δήλωσε: «Είμαστε βέβαιοι ότι ο συνδυασμός της σχεδίασης και διάταξης χώρων ενός SUV, της τεχνολογίας Blade Battery, της αυτονομίας, των επιδόσεων και του πλούσιου εξοπλισμού θα προσελκύσει πολλούς πελάτες σε όλη την Ευρώπη. Το SEALION 7 δείχνει πώς η BYD ανταποκρίνεται στη ζήτηση και τις προτιμήσεις των πελατών.» 

ΕΥΡΕΙΑ ΓΚΑΜΑ ΜΟΝΤΕΛΩΝ ΓΙΑ ΤΗ ΓΑΛΛΙΚΗ ΑΓΟΡΑ ΣΤΟ STAND ΤΗΣ ΜΑΡΚΑΣ

Εκτός από το SEALION 7, στο stand της BYD στο Παρίσι πραγματοποιείται το γαλλικό ντεμπούτο της πολυτελούς μάρκας YANGWANG, με το απίστευτο SUV μοντέλο U8. Οι επισκέπτες της έκθεσης θα έχουν την ευκαιρία να δουν από κοντά την ευρεία γκάμα μοντέλων της BYD και να γνωρίσουν, μεταξύ άλλων, την υψηλής ποιότητας καμπίνα του προσιτού και αστικά προσανατολισμένου DOLPHIN και την τεχνολογία Vehicle-to-load (V2L). Αυτή επιτρέπει την τροφοδοσία εξωτερικών συσκευών με ενέργεια και στο ATTO 3 – το κομψό και πρακτικό αμιγώς ηλεκτρικό SUV.

Το εύρος του προϊοντικού χαρτοφυλακίου της BYD αποτυπώνεται περαιτέρω στην παρουσία του κομψού, υψηλής τεχνολογίας, αμιγώς ηλεκτρικού SEAL, που πλαισιώνεται στο περίπτερο της εταιρείας από το SEAL U DM-i, το πρώτο ευρωπαϊκό μοντέλο της εταιρείας με την επαναστατική plug-in υβριδική τεχνολογία Dual Motor–intelligent (DM-i). Αυτό το οικογενειακό SUV ξεκίνησε πρόσφατα να πωλείται σε όλη την Ευρώπη, προσφέροντας δυνητική αυτονομία έως και 1.080 χλμ., ένα ευρύχωρο εσωτερικό, δραστικά μειωμένο κόστος χρήσης και μία εντυπωσιακά ολοκληρωμένη λίστα βασικού εξοπλισμού. 

Το κοινό θα έχει την ευκαιρία να δοκιμάσει το SEAL U DM-I στην έκθεση, ενώ ολόκληρη η γκάμα της BYD θα είναι διαθέσιμη για οδήγηση στο Test Driver Centre της BYD, ακριβώς δίπλα στο εκθεσιακό κέντρο Paris Expo.

Η ΕΠΕΤΕΙΟΣ ΤΟΥ ΠΑΡΙΣΙΟΥ ΣΗΜΑΤΟΔΟΤΕΙ ΔΥΟ ΧΡΟΝΙΑ ΤΑΧΕΙΑΣ ΕΠΕΚΤΑΣΗΣ

Η BYD έκανε το ευρωπαϊκό της ντεμπούτο στην Έκθεση Αυτοκινήτου του Παρισιού το 2022, αρχικά με τρία μοντέλα για τους πελάτες – το ATTO 3, το HAN και το TANG. 

Τώρα, μόλις 24 μήνες αργότερα, οι αντιπρόσωποι σε όλη την Ευρώπη προσφέρουν συνολικά επτά οχήματα, ανάλογα με τις απαιτήσεις της αγοράς. Η BYD ακολουθεί έναν επιτυχημένο δρόμο με τα DOLPHIN, SEAL, SEAL U και SEAL U DM-i, και σε αυτά τα μοντέλα σύντομα θα προστεθεί το SEALION 7.

Μερικές εβδομάδες πριν από την Έκθεση του Παρισιού, η BYD γιόρτασε την έναρξη δραστηριότητας της 300ης αντιπροσωπείας της στην Ευρώπη. Το αποτύπωμα της BYD στην Ευρώπη συνεχίζει να επεκτείνεται, με παρουσία σε 23 αγορές, μετά την πρόσφατη προσθήκη της Πολωνίας.

Η αφοσίωση της BYD στο να προσφέρει στους Ευρωπαίους πελάτες αποδοτικά οχήματα νέας ενέργειας αποδεικνύεται περαιτέρω από τη δέσμευσή της να κατασκευάσει δύο μονάδες παραγωγής οχημάτων στην EΕ.

Μιλώντας για την πρόοδο που έχει σημειωθεί στην Ευρώπη μέσα σε μόλις δύο χρόνια, ο Managing Director της BYD στην Ευρώπη, Michael Shu, σχολίασε: «Το 2022, η BYD έκανε το ντεμπούτο της μάρκας μας για την Ευρώπη στο Παρίσι. Ποτέ δεν είχαν παρουσιαστεί ταυτόχρονα τρία αμιγώς ηλεκτρικά αυτοκίνητα εδώ, και αυτό έδειξε τον σεβασμό της BYD για την ευρωπαϊκή αγορά. Τώρα, μόλις δύο χρόνια αργότερα, έχουμε οκτώ μοντέλα να προσφέρουμε.»

Πρόσθεσε: «Οι πελάτες μας έχουν δείξει μεγάλο ενδιαφέρον για τα SUV υψηλών επιδόσεων, γι’ αυτό σήμερα, το SEALION 7 έρχεται στο Παρίσι. Εκτός από την Blade Battery, την κατασκευή cell-to-body και τη χημεία μπαταρίας LFP, είναι εξοπλισμένο με τον ταχύτερο ηλεκτρικό κινητήρα παγκοσμίως μαζικής παραγωγής, με ταχύτητα 23.000 στροφές ανά λεπτό και 400 περιστροφές κάθε δευτερόλεπτο. Είμαστε η μόνη εταιρεία που έχει πετύχει ένα τέτοιο ρεκόρ.»

ΤΟ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ ΑΝΘΡΩΠΙΝΟ ΔΥΝΑΜΙΚΟ ΞΕΠΕΡΝΑ ΤΩΡΑ ΤΑ 900.000 ΑΤΟΜΑ, ΕΚ ΤΩΝ ΟΠΟΙΩΝ 100.000 ΚΑΙ ΠΛΕΟΝ ΕΙΝΑΙ ΜΗΧΑΝΙΚΟΙ

Η εκτελεστική αντιπρόεδρος της BYD, Stella Li, αξιοποίησε την παρουσίαση στην Έκθεση του Παρισιού προκειμένου να επιβεβαιώσει τους τελευταίους αριθμούς ανάπτυξης στο σύνολο των δραστηριοτήτων της εταιρείας. Η BYD έχει παρουσία σε τέσσερις κύριους τομείς – ηλεκτρονικά, μπαταρίες, αυτοκίνητα και σιδηροδρομικές μεταφορές – και καθώς πλησιάζει στην 30ή επέτειο από την ίδρυσή της, απασχολεί πλέον πάνω από 900.000 εργαζόμενους σε όλο τον κόσμο. Πάνω από 100.000 από αυτούς είναι μηχανικοί, κάτι που έρχεται να καταδείξει την αποφασιστική δέσμευση της BYD στην έρευνα και την ανάπτυξη. Η εταιρεία υποβάλλει κατά μέσο όρο 32 αιτήσεις για διπλώματα ευρεσιτεχνίας και λαμβάνει 15 σχετικές εγκρίσεις κάθε εργάσιμη ημέρα.

Εν τω μεταξύ, ο τομέας επιβατικών αυτοκινήτων της BYD συνεχίζει να αναπτύσσεται με εκπληκτική ταχύτητα. Η εταιρεία παρέδωσε το εκατομμυριοστό της όχημα νέας ενέργειας (BEV και PHEV) μόλις το 2021, ενώ μόλις πριν από λίγες εβδομάδες κατασκεύασε το 9.000.000ό, σηματοδοτώντας ένα νέο ορόσημο.

Ως ακλόνητος υποστηρικτής των βιώσιμων τεχνολογιών, η BYD διατηρεί μια ασύγκριτη και ολοκληρωμένη προσέγγιση, με εφαρμογές όχι μόνο στη χρήση της ενέργειας (οχήματα), αλλά και στην απόκτηση και αποθήκευσή της.

Η BYD δίνει το παρών στην Έκθεση Αυτοκινήτου του Παρισιού στο Pavilion 5.3, stand A42. Η έκθεση διαρκεί από τις 14 έως τις 20 Οκτωβρίου.