Tο Pricefox, αποτελεί σύμβουλο στην εξοικονόμηση, πλατφόρμα σύγκρισης ασφαλειών αυτοκινήτου, ενώ παράλληλα συγκρίνει για μια ακόμη χρονιά τις τιμές του καφέ στις διάφορες περιοχές της Ελλάδας και παρουσιάζει τα σημαντικότερα συμπεράσματα.

Με πραγματικές τιμές από τις 6 μεγαλύτερες πόλεις της Ελλάδος μέσω γνωστής πλατφόρμας delivery, θα βρείτε παρακάτω συμπεράσματα που αφορούν τις πόλεις:

Αθήνα

Θεσσαλονίκη

Πάτρα

Λάρισα

Βόλο

Ηράκλειο Κρήτης

Ο καφές φίλτρου είναι ο ακριβότερος καφές στην Ελλάδα

Οι τιμές του καφέ το 2024 παρουσιάζουν αυξήσεις στις ελάχιστες τιμές σχεδόν σε όλα τα είδη, ενώ οι πιο υψηλές τιμές φαίνεται να υποχωρούν σημαντικά σε σύγκριση με το 2023.

Ο καφές φίλτρου πιάνει τις υψηλότερες τιμές σε όλες τις πόλεις με τον Φρέντο Καπουτσίνο να ακολουθεί, όχι όμως πολύ μακριά. Αντίθετα ο πιο φθηνός καφές που μπορεί κανείς να παραγγείλει από την πλατφόρμα είναι ο ελληνικός καφές.

Ας δούμε αναλυτικά τι συμβαίνει με τις τιμές του καφέ σε κάθε περιοχή.

Αττική: Oι τιμές του καφέ βελτιώθηκαν

Στην Αττική φέτος οι τιμές καφέ φαίνεται να ηρεμούν, καθώς η ομάδα του Pricefox δεν βρήκε κανέναν καφέ που να φτάνει τα 3,5€.

Ο καφές φίλτρου είναι με διαφορά ο ακριβότερος, αφού μπορεί κανείς να τον βρει με έως και 3,40€. Από την άλλη ο φθηνότερος καφές, όπως και στις περισσότερες περιοχές της έρευνας, είναι ο ελληνικος με ελάχιστη τιμή στα 1,30€. Οι Αθηναίοι το 2024 δεν πληρώνουν κάτω από 1,30€ ή πάνω από 3,40€ για τον καφές τους αγοράζοντας φθηνότερα τον καφέ τους απ’ ότι το 2023.

Αυτό που παρουσιάζει ενδιαφέρον είναι ότι τα μαγαζιά με τις υψηλότερες τιμές, ήταν πιο συντηρητικά το 2024 από ό,τι την ίδια περίοδο του 2023. Συγκεκριμένα, μείωσαν τις υψηλότερες τιμές τους από 0,10€ έως και 0,65€, ενώ οι χαμηλότερες τιμές της αγοράς έμειναν σχετικά σταθερές.

Έτσι, βλέπουμε για παράδειγμα ότι ο καταναλωτής μπορεί να βρει Φρέντο Καπουτσίνο με μέση τιμή 2,4€ τον Οκτώβριο του 2024, σημαντικά χαμηλότερη από πέρυσι που είχε μέση τιμή 3,05€. Ομοίως ο Φρέντο Εσπρέσο έπεσε στα 2,15€ απο 2,7€ τον Οκτώβριο του 2023.

Θεσσαλονίκη: οι τιμές έπεσαν κάτω από τα 3€

Στη συμπρωτεύουσα το Pricefox βρήκε ότι συρικνώθηκε το εύρος τιμών του καφέ. Δηλαδή, σε σχέση με το 2023 μειώθηκαν οι τιμές στα ακριβότερα μαγαζιά και αυξήθηκαν οι τιμές στα φθηνότερα μαγαζιά.

Περισσότερα στο coffeemag.gr