Σε συζητήσεις για τη συγχώνευσή τους φέρεται να βρίσκονται δύο από τους μεγάλους servicers, γεγονός που αναμένεται να προκαλέσει εκ νέου ανακατατάξεις στον κλάδο. 

Σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες, οι δύο Όμιλοι έχουν αναθέσει στην UBS να «τρέξει τις σχετικές διαδικασίες, ήτοι όλες τις νομικές και τεχνικές λεπτομέρειες (σχέση ανταλλαγής μετοχών, διαχείριση κοινών χαρτοφυλακίων, νέα διοικητική δομή κ.λπ.), με αμφότερες τις πλευρές να έχουν θέσει ως στόχο το μεταξύ τους Letter of Intent να υπογραφεί μέσα στη χρονιά. Αξίζει να αναφερθεί πως αντίστοιχες συζητήσεις ανάμεσα σε servicers είχαν γίνει και παλαιότερα, αλλά δεν ευοδώθηκαν. Τώρα, όμως, οι συνθήκες έχουν αλλάξει (επιτόκια κ.ο.κ.), γεγονός που ευνοεί τέτοιου είδους deals.   

Ο κλάδος έχει το τελευταίο διάστημα εισέλθει σε διαδικασία… τακτοποίησης, μετά και τις πρόσφατες αλλαγές στο ρυθμιστικό πλαίσιο. Σύμφωνα με μελέτη της Octane, άλλωστε, έως σήμερα 18 servicers έλαβαν ανανεωμένη άδεια ή παράταση της υφιστάμενης, εν αναμονή της οριστικοποίησης των απαιτήσεων για την εκ νέου αδειοδότησή τους και πέντε εταιρείες δεν προχώρησαν στη διαδικασία εκ νέου αδειοδότησης έως τον Ιούνιο του 2024, γεγονός που αφήνει τα χαρτοφυλάκιά τους να αναληφθούν από άλλους φορείς.