Το Greek Real Estate Investment Forum 2024 #grei24 διοργανώνεται από την ethosEVENTS σε συνεργασία με το οικονομικό και επιχειρηματικό portal banks.com.gr και το οικονομικό και επενδυτικό περιοδικό ΧΡΗΜΑ. Η συμμετοχή στo συνέδριο είναι εφικτή με φυσική παρουσία στο Divani Caravel και online μέσα από το LiveOn Expo Complex, το καινοτόμο 3D εκθεσιακό και συνεδριακό κέντρο της LiveOn.

Το συνέδριο φέρνει στο τραπέζι του διαλόγου όλους τους φορείς και παράγοντες της αγοράς, και αναδεικνύει τις προκλήσεις και τις αναπτυξιακές προοπτικές επαγγελματικής διαχείρισης ακινήτων, καταγράφοντας τις ευρωπαϊκές και διεθνείς εξελίξεις και πρακτικές στις πτυχές του θεσμικού πλαισίου λειτουργίας της αγοράς ακινήτων. Τέλος παρουσιάζει τα πλεονεκτήματα και τα οφέλη της Ελληνικής Αγοράς Real Estate.

Ο Γιάννης Δεληκανάκης, Founding Partner, Southrock Asset Management συμμετείχε σε Fireside Chat με τον Χρήστο Κώνστα αναλύοντας πως βλέπουν οι διεθνείς επενδυτές το ελληνικό Real Estate και την εγχώρια οικονομία.

Γνώστης της ελληνικής και διεθνούς αγοράς, τόνισε ότι η διαφορά μεταξύ ενός θεσμικού και μη θεσμικού επενδυτή έγκειται στο μέγεθος, την επαναληψιμότητα και τον επαγγελματικό τρόπο λειτουργίας.

Μιλώντας για την ελληνική αγορά, τόνισε (μακροοικονομικά) ότι είναι σημαντική η γεωπολιτική θέση και κομβικός ο τουρισμός της χώρας. Το βασικό ρίσκο είναι η απόδοση για την ευθύνη που παίρνει ο επενδυτής και στην Ελλάδα ακούει στο όνομα καθυστέρηση (π.χ. οικοδομική άδεια, δικαστική απόφαση). Από το 2015 στην Ελλάδα δεν υπάρχει ειδικό χωροταξικό τουρισμού, οπότε ένας βασικός επενδυτής δεν γνωρίζει τι είναι νόμιμο, τι είναι παράνομο κτλ. Πρέπει να υπάρχει ένα βασικό κανονιστικό πλαίσιο ώστε να υπάρχει η βάση και αυτή να βελτιώνεται. Η Ελλάδα πέρασε μία περίοδο δύσκολη και βρισκόμαστε σε μία ανοδική πορεία, έχοντας την τύχη να προσελκύσουμε ξένους επενδυτές όπως η Blackrock. Η πρόκληση είναι πως θα τους διατηρήσουμε παρόντες στην χώρα μας.