Το Greek Real Estate Investment Forum 2024 #grei24 διοργανώνεται από την ethosEVENTS σε συνεργασία με το οικονομικό και επιχειρηματικό portal banks.com.gr και το οικονομικό και επενδυτικό περιοδικό ΧΡΗΜΑ. Η συμμετοχή στo συνέδριο είναι εφικτή με φυσική παρουσία στο Divani Caravel και online μέσα από το LiveOn Expo Complex, το καινοτόμο 3D εκθεσιακό και συνεδριακό κέντρο της LiveOn.

Το συνέδριο φέρνει στο τραπέζι του διαλόγου όλους τους φορείς και παράγοντες της αγοράς, και αναδεικνύει τις προκλήσεις και τις αναπτυξιακές προοπτικές επαγγελματικής διαχείρισης ακινήτων, καταγράφοντας τις ευρωπαϊκές και διεθνείς εξελίξεις και πρακτικές στις πτυχές του θεσμικού πλαισίου λειτουργίας της αγοράς ακινήτων. Τέλος παρουσιάζει τα πλεονεκτήματα και τα οφέλη της Ελληνικής Αγοράς Real Estate.

Εισαγωγική Ομιλία πριν το Panel I: «Ανώνυμες Εταιρείες Επενδύσεων σε Ακίνητη Περιουσία (ΑΕΕΑΠ-REITs). Νέοι κανόνες στην εποχή που το χρήμα έχει αξία» παρέθεσε η κα. Βασιλική Λαζαράκου.

Η Πρόεδρος της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς μίλησε για το θεσμικό πλαίσιο και τις εξελίξεις στον κλάδο.

Όπως τόνισε οι εταιρείες ακίνητης περιουσίας μέσα σε ένα χρονικό διάστημα θα πρέπει να εισάγονται στο χρηματιστήριο, έως τα 5 χρόνια λειτουργίας. 10 Α.Ε.Ε.Α.Π. λειτουργούν ήδη. Η συνολική αξία επενδύσεων τους ξεπερνά τα 5,3 δισ.  ευρώ και οι εισαγωγές στο Χ.Α. βοήθησαν στην ανάπτυξη της αγοράς. Οι Α.Ε.Ε.Α.Π. έχουν συμμετοχές και εκτός Ελλάδας. 

Μετά από πρωτοβουλία έχει κατατεθεί σχέδιο νόμου για τον εκσυγχρονισμό του θεσμικού πλαισίου. Εμείς θελουμε να προστατεύσουμε την εύρυθμη λειτουργία και το επενδυτικό κοινό, χωρίς να παρεμβαίνουμε σε πεδία που δεν είναι στην αρμοδιότητα μας.

©Θεόδωρος Αναγνωστόπουλος/PHOTOPRESS Θ&Α Αναγνωστόπουλοι