Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Φαρμακοποιού, η Advance Pharmacies διοργανώνει ημερίδα με θέμα «Φαρμακοποιός στη Μετά-Covid Εποχή: Νέοι Ρόλοι και Προοπτικές» η οποία θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 25 Σεπτεμβρίου στις 15:00, στο Hotel Brain Academy.

Η ημερίδα δεν έχει μόνο ως στόχο να τιμήσει τον φαρμακοποιό για την πολύτιμη συμβολή του στον τομέα της υγείας και της κοινωνικής προσφοράς τους, ειδικά την περίοδο της πανδημίας Covid-19 η οποία αδιαμφισβήτητα τον ανέδειξε ως κεντρικό πυλώνα της δημόσιας υγείας.

Ο ρόλος του ως πάροχος Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας ενισχύθηκε σημαντικά κατά την περίοδο της πανδημίας Covid-19, καθώς τα συστήματα υγείας βρέθηκαν υπό πίεση με τους φαρμακοποιούς να διαδραματίζουν έναν κρίσιμο ρόλο στην εξυπηρέτηση και στη φροντίδα των ασθενών.

Εκτός από την παροχή φαρμάκων, οι φαρμακοποιοί προσέφεραν πολύτιμες υπηρεσίες, όπως η συμβουλευτική για την πρόληψη και αντιμετώπιση της πανδημίας, η καθοδήγηση σε θέματα υγείας και η διενέργεια εμβολιασμών. Η αναγνώριση του έργου του φαρμακοποιού ανέδειξε το φαρμακείο σε πρωτοβάθμια φροντίδα υγείας, με προοπτικές για ακόμα μεγαλύτερη εξέλιξη στο μέλλον.

Λαμβάνοντας υπόψη ότι τα τελευταία χρόνια ζούμε πλέον στη μετά-Covid εποχή, οι φαρμακοποιοί καλούνται και πάλι να ανταποκριθούν σε νέους ρόλους και προοπτικές.

Στο πλαίσιο αυτό μέσα από την ημερίδα θα προσπαθήσουμε να διαφωτίσουμε τις νέες αυτές αρμοδιότητες καλύπτοντας ένα ευρύ φάσμα ζητημάτων, από την προαγωγή της υγείας και την αναβάθμιση των υπηρεσιών φροντίδας, μέχρι τις νέες δυνατότητες στο χώρο του φαρμακείου, όπως η διεύρυνση των υπηρεσιών υγείας, η ψηφιακή καινοτομία και η ενίσχυση της πρόληψης. Επίσης, η ατζέντα της ημερίδας θα περιλαμβάνει θέματα μείζονος σημασίας όπως η βιωσιμότητα του επαγγέλματος σε ένα συνεχώς εξελισσόμενο περιβάλλον, η απρόσκοπτη λειτουργία του φαρμακείου κ.α.

Στην ημερίδα θα έχουμε τη χαρά και την τιμή να συμμετάσχουν διακεκριμένοι επιστήμονες, επαγγελματίες και συνεργάτες του χώρου, καθώς και μέλη του δικτύου της Advance Pharmacies, προσφέροντας πολύτιμες γνώσεις και έμπνευση με στόχο να κατανοήσουμε καλύτερα τις προκλήσεις και τις ευκαιρίες που παρουσιάζονται σε μία νέα πραγματικότητα που ήρθε για να μείνει.

Ομιλίες θα πραγματοποιηθούν από τους:

Σπύρος Κίντζιος, Καθηγητής, Πρύτανης Γεωπονικό Πανεπιστήμιο Αθηνών
Πέτρος Γιαννίτσης, Φαρμακοποιός, Πρόεδρος Advance Pharmacies
Ευάγγελος Λύγδας, Φαρμακοποιός, Αντιπρόεδρος Advance Pharmacies
Θεόδωρος Σκυλακάκης, Διευθύνων Σύμβουλος ΠΡΟΦΑΡΜ
Γιώργος Μανθόπουλος, Γενικός Διευθυντής & Αντιπρόεδρος του Δ.Σ Κarabinis Medical
Τόλης Γιακουμάκης, Scientific & Education Manager L’Oréal
Ρομίνα Μιχαλακάκου, Marketing Manager OTC & CHC Elpen
Iωάννα Αντωνιάδου, Marketing Director Douni Health Products