Στην τελική ευθεία για τις υπογραφές φέρεται να βρίσκονται CVC Capital και fund των Εμιράτων για την πώληση υψηλού μειοψηφικού ποσοστού (οι πληροφορίες κάνουν λόγο για μεγαλύτερο του 45%) έναντι τιμήματος που θα ξεπεράσει το 1 δισ ευρώ.

Κοινό μυστικό, εδώ και δύο χρόνια πως το CVC Capital επεδίωκε να απο-επενδύσει από τον κλάδο της υγείας (ΥΓΕΙΑ, Metropolitan, μικρότερα νοσοκομεία στην ελληνική περιφέρεια και την Κύπρο) αλλά ο πήχης που είχε τεθεί (πάνω από τα 2 δισ € ) εκ των πραγμάτων αφορούσε διεθνή κεφάλαια.

Δεδομένου ότι στην Ευρώπη για ανάλογου ύψους συμφωνίες κεφάλαια δεν διατίθενται οι επιτελείς του fund στράφηκαν προς την πλευρά των Αράβων.

Πηγή με γνώση της σχετικής διαδικασίας σημειώνει ότι οι επαφές με κρατικό ( ; ) επενδυτικό χαρτοφυλάκιο από τα Εμιράτα (όχι από το Qatar) ξεκίνησαν σχεδόν ένα χρόνο πριν και πιθανότατα θα έχουν αίσιο τέλος, ενδεχομένως αρχές Οκτωβρίου.

  • Η ίδια πηγή θυμίζει πως η πρόθεση του CVC Capital για μερική από-επένδυση είχε επιβεβαιωθεί στο road show της JP Morgan Chasse στην Νέα Υόρκη, όπου είχε συμμετάσχει η θυγατρική του fund στην Ελλάδα.

Στις επαφές έχει μείνει εκτός το θέμα της εκχώρησης της διοίκησης (απόλυτα επιτυχημένη σε όλους τους τομείς) που σημαίνει ότι ο νέος βασικός μέτοχος εάν και εφ’ όσον αποκτήσει το ποσοστό θα αφήσει ως έχει την Hellenic Healthcare Group.

Στην περίπτωση που το fund από τα Εμιράτα αποκτήσει δεσπόζουσα μετοχική θέση τότε θα ανοίξει ένα νέο κεφάλαιο για “ιατρικό τουρισμό” Αράβων που θα έρχονται σε ΥΓΕΙΑ, Metropolitan (Νέου Φαλήρου, Χολαργού) κ.α..