H Global Group ΑΕ ιδρύθηκε το 2004 από τον Ηλία Γεωργουλέα ο οποίος ασχολείται ενεργά από το 1989 με τον κλάδο των Αμοιβαίων Κεφαλαίων σε θεσμικό, λειτουργικό και εμπορικό επίπεδο. Χρόνια ηγέτης πωλήσεων του κλάδου, έχει λάβει πολλαπλά βραβεία και τιμητικές διακρίσεις  από παγκόσμιους οργανισμούς όπως  M.D.R.T (Million Dollar Round Table) και  LIMRA (Life Insurance Marketing  and Research Association) και έχει βραβευτεί πρώτος σε πωλήσεις Αμοιβαίων Κεφαλαίων στην Ελλάδα από τον ΠΣΑΣ (Πανελλήνιος Σύνδεσμος Ασφαλιστικών Συμβούλων)

Πιστός στο όραμά του, το 2013 ίδρυσε τον όμιλο GMM στον οποίο ανήκουν δυο ΑΕΔΑΚ (GMM UCITS & GMM AIF) οι οποίες διαχειρίζονται στην Κύπρο περισσότερα από 60 Αμοιβαία Κεφάλαια ΟΣΕΚΑ & ΟΕΕ.

H Global Wealth είναι η μετεξέλιξη του ομίλου Global Group που προέκυψε από την τριπλή συγχώνευση της βραβευμένης GMM Global Money Managers (εταιρεία διαχείρισης Αμοιβαίων κεφαλαίων ΟΣΕΚΑ), της GMM Global Money Managers AIFM (GMM AIFM – εταιρεία διαχείρισης Εναλλακτικών Αμοιβαίων Κεφαλάιων) και της Wealth Avenue (εταιρείας ανάπτυξης ακινήτων).

Με εμπειρία άνω των 35 ετών, μια επενδυτική βάση άνω των 2.800 επενδυτών και κεφάλαια υπό διαχείριση που αγγίζουν τα 450 εκατ. ευρώ, υπενδεδυμένα σε διάφορους τομείς όπως των παραδοσιακών αμοιβαίων κεφαλαίων (ομολογιακά, μετοχικά) της ενέργειας, του ESG, του τουρισμού, της αγοράς ακινήτων, της ναυτιλίας, της αγροδιατροφής, της βιοτεχνολογίας, των ιατρικών υλικών και του Real Estate, η Global Wealth στοχεύει να κατακτήσει τη διεθνή αγορά και να αποδείξει ότι μια εταιρεία από τη Νοτιοανατολική Ευρώπη μπορεί να κάνει τη διαφορά σε παγκόσμιο επίπεδο.

Εισερχόμενες σε μία νέα πλέον εποχή, η GLOBAL WEALTH και οι θυγατρικές της εμπλουτίζουν και ενισχύουν την στρατηγική επενδύσεων τους μέσω της τεχνολογίας του Platformization, της Τεχνητής νοημοσύνης (ΑΙ), του Blockchain Operations και του Tokenization of Investments. Στο πλαίσιο αυτής της στρατηγικής η εταιρεία προωθεί τη διαδικασία απόκτησης αδειών EMI (Electronic Money Institution) και CASP (CryptoAsset Service Provider), ενώ την ίδια ώρα, συνεχίζει να δίνει σημασία στην ανάπτυξη των παραδοσιακών επενδυτικών δραστηριοτήτων της.

Oραμα των ανθρώπων της Global Wealth  να μπορέσουν να φτάσουν και στον πιο μικρό επενδυτή αξιοποιώντας την ασφάλεια της παράδοσής της GMM αλλά και την εξέλιξη της χρήσης των νέων τεχνολογιών.

Σημαντικό μέρος του οράματος της Global Wealth αφορά και την ενδυνάμωση των μικρών επενδυτών μέσω της εκπαίδευσής τους. Ταυτόχρονα, η εταιρεία σχεδιάζει την ανάπτυξη μια εφαρμογή που θα δίνει στους επενδυτές πρόσβαση σε όλα τα χρηματοδοτικά προϊόντα που διαθέτει ο όμιλος.

H Global Wealth είναι εισηγμένη στο Νέα Αγορά του Χρηματιστήριο Αξιών Κύπρου προετοιμάζεται να κάνει uplisting στη ρυθμιζόμενη αγορά και στη συνέχεια θα ξεκινήσει άμεσα το κομμάτι της διαδικασίας του dual listing στο ελληνικό χρηματιστήριο.

“Μέρος του οράματός μας είναι, μέσα από τις εξαγορές, να δώσουμε τη δυνατότητα σε άλλες εταιρείες να έρθουν στο άρμα μας και να κατευθυνθούμε μαζί στην παγκόσμια αγορά. Να δώσουμε τη δυνατότητα σε άλλες εταιρείες να ανοίξουν τα φτερά τους και να βγουν εκτός συνόρων. Αυτό είναι το στοίχημα που θέλουμε να κερδίσουμε”