Την ευκαιρία να εξερευνήσουν τις δυνατότητες σπουδών που προσφέρουν τα διεθνή πανεπιστήμια στις ΗΠΑ, τον Καναδά, το Ηνωμένο Βασίλειο, καθώς και σε πολλές ευρωπαϊκές χώρες, θα έχουν μαθητές Λυκείου και οι γονείς τους που θα παρευρεθούν στη Διεθνή Έκθεση Πανεπιστημίων  – International Universities Expo 2024 (IUEXPO), η οποία θα διεξαχθεί την Τρίτη 24 Σεπτεμβρίου 2024, μεταξύ 16:00 και 19:00, στο campus του Pierce – Αμερικανικού Κολλεγίου Ελλάδος στην Αγία Παρασκευή. 

Απώτερος στόχος της Διεθνούς Έκθεσης Πανεπιστημίων – International Universities Expo, που διοργανώνεται για 3η χρονιά από το Pierce, είναι η ανάδειξη του εύρους των ακαδημαϊκών επιλογών για προπτυχιακές σπουδές σε καταξιωμένα πανεπιστήμια του εξωτερικού. Συγκεκριμένα, στην έκθεση του Pierce – Αμερικανικού Κολλεγίου Ελλάδος θα φιλοξενηθούν περισσότερα από 100 πανεπιστήμια από όλο τον κόσμο. Κατά τη διάρκεια της έκθεσης, οι ενδιαφερόμενοι και ενδιαφερόμενες θα έχουν τη δυνατότητα να συνομιλήσουν και να ενημερωθούν από τους εκπροσώπους των πανεπιστημίων σχετικά με τις προοπτικές που παρέχουν τα ιδρύματά τους, καθώς και να βρουν το εκπαιδευτικό πρόγραμμα που τους ταιριάζει. Επιπρόσθετα, θα πραγματοποιηθούν ενημερωτικές παρουσιάσεις, ενώ εκπρόσωποι πρεσβειών και μορφωτικών ιδρυμάτων θα κάνουν ομιλίες και παρουσιάσεις για την τριτοβάθμια εκπαίδευση. 

Η International Universities Expo 2024 αποτελεί μία μοναδική ευκαιρία γνωριμίας με τα διεθνή ιδρύματα τριτοβάθμιας εκπαίδευσης για τους τελειόφοιτους μαθητές και μαθήτριες, καθώς θα μπορέσουν να κάνουν μια ουσιαστική πρώτη επικοινωνία με τις πανεπιστημιακές σχολές που τους ενδιαφέρουν, προετοιμάζοντας έτσι το επόμενο ακαδημαϊκό τους βήμα, έναν σημαντικό κρίκο για την μετέπειτα επαγγελματική τους εξέλιξη. 

Η έκθεση πραγματοποιείται σε συνεργασία με το Κολλέγιο Ανατόλια στη Θεσσαλονίκη, και είναι ανοιχτή στο κοινό, με ελεύθερη είσοδο.

Για περισσότερες πληροφορίες και για να συμπληρώσετε τη φόρμα συμμετοχής, μπορείτε να ανατρέξετε εδώ.