Τις διαπραγματεύσεις με την DG Comp (Γενική Διεύθυνση Ανταγωνισμού της ΕΕ) εκκινεί το υπουργείο Οικονομικών, αναφορικά με την επέκταση του ορίου των εγγυήσεων στο πρόγραμμα «Ηρακλής ΙΙΙ» σε έως 3 δισ. ευρώ, με στόχο να καλυφθούν όλες οι εκκρεμείς τιτλοποιήσεις, κυρίως δε τα projects που αφορούν τις υπό συγχώνευση Attica και Παγκρήτια.

Σύμφωνα με πληροφορίες, τα στελέχη του υπουργείου Εθνικής Οικονομίας θα έχουν τηλεδιάσκεψη με το επιτελείο της DG Comp, προκειμένου να δοθεί το στίγμα των επόμενων κινήσεων, κυρίως δηλαδή τι θα απαιτήσει η Ευρωπαϊκή Επιτροπή από την ελληνική κυβέρνηση για να κάνει αποδεκτό το αίτημα για προσαύξηση κατά 1 δισ. επιπλέον του σημερινού πλαφόν των εγγυήσεων (για τα ομόλογα υψηλής πιστοληπτικής διαβάθμισης), που είναι ύψους 2 δισ. ευρώ.

Πηγές με γνώση της διαδικασίας εξηγούν ότι θα υποβληθεί εκ νέου φάκελος με το συγκεκριμένο αίτημα, στα πρότυπα της υποβολής αιτήματος που προηγήθηκε και για την επέκταση του Ηρακλή στην τρίτη του φάση. Η διαδικασία και τα βήματα είναι συγκεκριμένα, αλλά το τι θα ζητήσει η  DG Comp στην τρέχουσα διαπραγμάτευση είναι κάτι που θα αποσαφηνισθεί από σήμερα και στις επόμενες διαδικτυακές συναντήσεις.