Η fil-eco, καλύπτοντας ένα εύρος λύσεων στη διαχείριση απορριμμάτων και αποβλήτων, ενισχύει τις προτάσεις της προς ιδιώτες και επιχειρήσεις αναφορικά με τη χωριστή συλλογή μαγειρικών ελαίων.

Η χωριστή συλλογή των μαγειρικών ελαίων είναι πλέον απαραίτητη αφού η απόρριψη τους χωρίς διαδικασία ορθής διαχείρισης προκαλεί προβλήματα τόσο στο αποχετευτικό σύστημα των πόλεων όσο και στους χώρους υγειονομικής ταφής απορριμμάτων (ΧΥΤΑ).

Συγκεκριμένα, η fil-eco διαθέτει για τις επιχειρήσεις κάδους συλλογής μαγειρικών ελαιών 120 & 200 lt. Οι κάδοι συλλογής μαγειρικών ελαιών FATBOXX  της εταιρείας Henkel είναι ιδανικοί για τη συλλογή μαγειρικών ελαίων και λιπών και μπορούν να δεχθούν ζεστό λάδι έως 110 βαθμούς C χωρίς να προκαλείται παραμόρφωση του σώματος με οποιονδήποτε τρόπο. Το μοναδικό σφαιρικό σχήμα του κάδου και της βάσης είναι σχεδιασμένο για μεγαλύτερη αντοχή και ανθεκτικότητα, προσφέροντας εύκολο άδειασμα του υλικού όταν ο κάδος αναστρέφεται. Το μεγάλο άνοιγμα του δοχείου επιτρέπει την πλήρωση του κάδου χωρίς διαρροές.

Για οικιακή χρήση, η fil-eco προτείνει τον κάδο Urba Oil, με χωρητικότητα 3 lt. Ο πρακτικός ορθογώνιος σχεδιασμός του επιτρέπει την εύκολη αποθήκευσή του σε ντουλάπι ή σε πάγκο κουζίνας. Το λάστιχο σιλικόνης είναι ιδανικό για το ερμητικό κλείσιμο, ώστε να ασφαλίζει από διαρροές και απελευθέρωση δυσάρεστων οσμών.

Η Μαρίνα Ποτουρίδου, Αρχιτέκτων Μηχανικός ΑΠΘ και Συνιδιοκτήτρια της fil-eco, δήλωσε σχετικά: «Τα έλαια, ειδικά σε χώρες όπως η Ελλάδα, καταλαμβάνουν ένα σημαντικό ποσοστό του συνολικού όγκου αποβλήτων. Το σημαντικότερο, όμως, είναι ότι δημιουργούν κοστοβόρα προβλήματα στις αποχετεύσεις των πόλεων. Η διαδικασία χωριστής συλλογής τους είναι εξαιρετικά απλή και οφείλουμε να συμβάλλουμε όλοι στις προσπάθειες των φορέων της Πολιτείας».

Οι ενδιαφερόμενοι -ιδιώτες και επιχειρηματίες- μπορούν να αναζητήσουν πληροφορίες στο fil-eco.gr και στο  2310 555109.