Η Nvidia είδε την κεφαλαιοποίησή της να αυξάνεται κατά περίπου εννέα φορές από τα τέλη του 2022, χάρη στην εκρηκτική ανάπτυξη της ΑΙ. Ωστόσο, αφού έφτασε σε ρεκόρ τον Ιούνιο και έγινε για λίγο η πιο πολύτιμη δημόσια εταιρεία στον κόσμο, η Nvidia έχασε σχεδόν 30% της αξίας της τις επόμενες επτά εβδομάδες, περιορισμένη κατά περίπου 800 δισεκατομμύρια δολάρια σε χρηματιστηριακή αξία.

Τώρα, βρίσκεται εν μέσω ενός ράλι που ώθησε τη μετοχή περίπου πάνω από το 6% του ιστορικού υψηλού της.

*Εν αναμονή όμως των 3μηνιαίων αποτελεσμάτων της, η αστάθεια της μετοχής της βρίσκεται στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος της Wall Street. Οποιαδήποτε ένδειξη ότι η ζήτηση για ΑΙ μειώνεται ή ότι ένας κορυφαίος πελάτης cloud περιορίζει τις επενδύσειςσ του σε αυτή, μεταφράζεται δυνητικά σε σημαντική διολίσθηση εσόδων.

«Είναι η πιο σημαντική μετοχή στον κόσμο αυτή τη στιγμή», δήλωσε ο Eric Jackson της EMJ Capital στο «Closing Bell» του CNBC την περασμένη εβδομάδα.

Η έκθεση της Nvidia έρχεται εβδομάδες αφότου οι ανταγωνιστές της στον τομέα της τεχνολογίας megacap πέτυχαν κέρδη.

Οι Alphabet, Meta, Amazon και Tesla επενδύουν πολλά σε μονάδες επεξεργασίας γραφικών (GPU) της Nvidia για την εκπαίδευση μοντέλων τεχνητής νοημοσύνης και την εκτέλεση τεράστιου φόρτου εργασίας.

Τα τελευταία τρία τρίμηνα της Nvidia, τα έσοδα έχουν υπερτριπλασιαστεί σε ετήσια βάση, με τη συντριπτική πλειονότητα της ανάπτυξης να προέρχεται από τις δραστηριότητες των data center της.

Οι αναλυτές αναμένουν ένα τέταρτο συνεχόμενο τρίμηνο τριψήφιας ανάπτυξης, αλλά με μειωμένο ρυθμό 112% στα 28,7 δισ. δολάρια, σύμφωνα με την LSEG.